Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Loprais je už druhý, rychlejší byl pouze De Rooy

Copiapó (Chile) - Aleš Loprais s kamionem Tatra dojel v sedmé etapě Rallye Dakar na druhém místě a druhý je i celkově. Na vedoucího Nizozemce Gerarda de Rooye ztrácí 17 minut. Loprais byl druhý i v páté etapě, dnes s De Rooyem prohrál o čtyři minuty, ale v průběžném pořadí přeskočil jak Itala Mikiho Biasiona, tak dalšího Nizozemce Hanse Staceyho. Po zrušení páteční etapy kvůli sněžení a dešti v Andách absolvovali závodníci trasu z Fiambaly do Copiapa společně v konvoji. Dnes se soutěž znovu rozběhla, čas se měřil na úseku dlouhém 419 kilometrů.

Tatra Aleše Lopraise
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Francouzský motocyklista Cyril Després i jeho krajan Stéphane Peterhansel v kategorii automobilů udrželi průběžné vedení. V soutěži čtyřkolek je novým lídrem po etapě, která měla start i cíl v chilském městě Copiapó, Argentinec Alejandro Patronelli. O první místo přišel jeho krajan Tomas Maffei, který dojel do cíle s bezmála hodinovým odstupem.

Després dál vyrovnaně bojuje se Španělem Markem Comou, který zaostává o necelých osm minut. Devítinásobný vítěz Dakaru Peterhansel má v čele kategorie automobilů jedenáctiminutový náskok. Etapu vyhrál obhájce prvenství Násir Al Attíja z Kataru, který kvůli potížím s chladičem nabral v minulých dnech téměř hodinovou ztrátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články