Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

"Nesmiřitelní" Hamilton s Massou se na konci sezony objali

Sao Paulo - Přátelským objetím zakončili jezdci formule 1 Lewis Hamilton a Felipe Massa letošní sezonu, v níž si vinou častých kolizí na trati většinou nemohli přijít na jméno. Britský mistr světa z roku 2008, jenž poslední závod v Sao Paulu vinou porouchané převodovky nedokončil, se přišel usmířit se svým brazilským rivalem.

Lewis Hamilton
zdroj: AP autor: Petr David Josek

"Pěkně jsme si s Felipem po závodě pokecali. Mám k němu velký respekt a těším se na další naše souboje v příštím roce," řekl Hamilton, o kterém Massa v září v Singapuru prohlásil, že za volantem nepoužívá hlavu. Nedělní gesto pilota McLarenu jeho konkurent z Ferrari uvítal. "Mám radost, že za mnou Lewis přišel. Bylo to od něj hezké," prohlásil Massa.

Během roku se jejich vozy na trati střetly šestkrát a zdálo se, že k další kolizi by mohlo dojít i na okruhu Interlagos, když Hamilton šlapal na paty Massovi v boji o páté místo. Jeho snažení však ukončila porucha. "Chvíli jsme mysleli, že se zase něco semele. Lewis ale neměl sedmý rychlostní stupeň, takže i když byl rychlý, předjíždění by pro něj bylo moc velké sousto," uvedl šéf týmu McLaren Martin Whitmarsh.



"Je fajn, že to takhle skončilo, samo od sebe. Lewis s Felipem se objali, snad tím tenhle příběh skončí a příští rok se budeme moci těšit na skvělý boj o titul," prohlásil Whitmarsh. Také šéf Ferrari Stefano Domenicali byl rád, že včera k žádnému incidentu mezi oběma jezdci nedošlo. "Bylo milé vidět Lewise, jak přišel obejmout Felipeho. Koneckonců o tom to je," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články