Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Loeb v Katalánsku útočí na vítězství, Hirvonen je třetí

Salou (Španělsko) - Mistr světa Sébastien Loeb si udržel vedení v Katalánské rallye i po druhé etapě a útočí na sedmé vítězství ve Španělsku za sebou. Francouzský pilot Citroënu půjde do závěrečného dne předposlední rallye sezony s náskokem 27,6 sekundy před Finem Jarim-Mattim Latvalou.

Sébastien Loeb
zdroj: AP

Třetí už s téměř dvouminutovým odstupem je Latvalův krajan a týmový kolega z Fordu Mikko Hirvonen, jenž s Loebem bojuje o mistrovský titul. Oba v dosavadních 11 světových soutěžích nasbírali 196 bodů. Další tři body v hodnocení MS ztrácí dvojka Citroënu Sébastian Ogier, toho ale v pátek i dnes postihly defekty a je až pátý.

Sedminásobný mistr světa Loeb vedl o půl minuty už po pátku, kdy "přežil" jízdu na šotolině, na níž v čele pořadí "čistil" soupeřům trať. Po dnešním přesunu na asfalt se očekávalo, že Latvalovi ujede, Fin ale místo toho dokonce několik sekund získal. "Tohle byl můj nejlepší den na asfaltu v kariéře," pochvaloval si Latvala.

Jeho výkony překvapily i Loeba, jenž vyhrál dvě dnešní erzety oproti třem Latvalovým. "Je hodně rychlý, to jsem na asfaltu nečekal," uvedl sedmatřicetiletý Alsasan, jenž je ale před nedělními závěrečnými šesti testy v klidu. "Třicet sekund by mělo stačit, pokud neudělám chybu," dodal Loeb.

Za celkovým triumfem v kategorii SWRC směřuje tovární jezdec Škody Juho Hänninen z Finska, jehož hlavní sok Ott Tänak z Estonska nabral po páteční havárii velkou ztrátu. Lídr šampionátu Hänninen svádí těsný souboj s Katařanem Násirem Attíjou na fordu a zatím ztrácí 0,4 sekundy. Průběžně třetí Martin Prokop, jenž se loučí s Fordem Fiesta S2000, je v redukovaném pořadí na třetím místě se ztrátou tři čtvrtě minuty za vedoucí dvojicí.

Výsledky Katalánské rallye

1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) 3:06:01,3,

2. Latvala, Anttila -27,6,

3. Hirvonen, Lehtinen (všichni Fin./Ford Fiesta RS) -1:51,8,

4. Sordo, Del Barrio (Šp./Mini Cooper) -2:29,2,

5. Ogier, Ingrassia (Fr./Citroën DS3) -3:41,4,

6. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Mini Cooper) -4:11,9.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články