Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Kornfeil byl 13. v tréninku na GP Aragonie

Alcaňiz - Motocyklový závodník Jakub Kornfeil zajel v dnešních trénincích na Velkou cenu Aragonie v kategorii do 125 ccm třináctý čas. Karel Abraham byl v třídě MotoGP patnáctý. Kornfeil s aprilií ztratil v druhém rychlejším tréninku dvě a půl sekundy na domácího Nicoláse Terola, jenž zaznamenal nejlepší čas. V úvodním tréninku byl český mladík patnáctý. Jezdci kategorie Moto2 a MotoGP absolvovali na vloni otevřeném MotorLandu Aragón pouze jednu tréninkovou sekci, odpoledne se už na trať nedostali kvůli výpadku elektrického proudu.

Jakub Kornfeil
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Hájek

První Čech v nejsilnější kubatuře Abraham porazil na ducati dva soupeře a byl patnáctý. Za nejrychlejším Danim Pedrosou ze Španělska zaostal téměř tři sekundy (2,877). "Výsledek tréninku je pro nás celkem dobrý vzhledem k tomu, že jsme se potýkali s problémy s elektronikou," řekl český motocyklový závodník. "Jeden senzor byl naopak a motocykl nefungoval tak, jak měl."

Mechanici týmu Cardion AB Motoracing tento problém odstranili, ovšem Abraham stihl s upraveným motocyklem absolvovat pouhé jedno kolo. "Nestihli jsme ani vyzkoušet tvrdou směs pneumatik, protože jsem v prvním tréninku jel pouze na měkkých pneumatikách," uvedl jedenadvacetiletý jezdec. Kvůli dnešnímu výpadku se druhý a třetí trénink spojí do jednoho a uskuteční se v sobotu dopoledne. "Spojení tréninků nám moc nepomůže, protože se za takových podmínek trénuje špatně a většinou se ani nestihne nic velkého změnit," dodal Abraham.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články