Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Abraham Indianapolis nedokončil, Kornfeil byl 10.

Indianapolis (USA) - Český motocyklový závodník Karel Abraham nedokončil v mistrovství světa třídy MotoGP dnešní Velkou cenou Indianapolisu. V elitní kategorii tak nedojel do cíle počtvrté z dvanácti startů. Potřetí za sebou a posedmé v sezoně zvítězil vedoucí muž celkového pořadí Australan Casey Stoner. Jakub Kornfeil dojel ve třídě do 125 ccm desátý. Abraham si v kvalifikaci vyjel předposlední startovní pozici a na té se držel i v úvodu závodu. V pátém kole ho předjel Japonec Hiroši Aojama, o deset kol později však Abraham předstihl Lorenza Capirosiho a byl už jen jednu příčku od bodů. Devět kol před koncem však musel po problémech s přední pneumatikou odstoupit.

Casey Stoner
zdroj: AP autor: AJ Mast

Kornfeil ve třídě do 125 ccm obsadil desáté místo. Osmnáctiletý pilot na aprilii si tak oproti kvalifikaci o dvě pozice polepšil a do šampionátu získal šest bodů, čímž se posunul na celkové jedenácté místo.

Šesté letošní vítězství si připsal Španěl Nicolás Terol, který si pojistil první místo v průběžném pořadí šampionátu před Francouzem Johannem Zarkem, který skončil až pátý. Na Španěla ztrácí již 26 bodů.

Kornfeil by v této sezoně už dvakrát sedmý, dnes mu však prvních devět závodníků odjelo. Na vítězného Terola ztratil nakonec 38,748 sekundy. I tak se ale vešel popáté v sezoně do nejlepší desítky. Ve třídě Moto2 zvítězil Španěl Marc Márquez před krajanem Polem Espargarem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články