Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Abraham si v Silverstone dojel pro 7. místo

Silverstone (Británie) 12. června (ČTK) – Český jezdec Karel Abraham si v typicky anglickém počasí dojel pro sedmé místo při Velké ceně Británie třídy MotoGP. Vyrovnal tak nejlepší umístění ve skupině nejvyšších závodních kubatur. Pro vítězství v Silverstone si suverénně dojel Australan Casey Stoner a po třetí výhře za sebou se ujal průběžného vedení v mistrovství světa. Ve třídě do 125 ccm obsadil obsadil deváté místo další Čech Jakub Kornfeld.

Jednadvacetiletý debutant v královské kategorii Abraham se v Británii blýskl už v kvalifikaci, v níž zajel šestý čas a poprvé v kariéře odstartoval z druhé řady. V úvodu závodu se pohyboval kolem desátého místa, ale postupně se posouval vpřed. Pomohly mu i pády jezdců před ním. Na mokré trati nezvládli své stroje mimo jiné mistr světa Jorge Lorenzo ze Španělska a Ital Marco Simoncelli.

Přes Abrahama se sice dostal devítinásobný mistr světa Valentino Rossi, kterého český jezdec porážel v trénincích i v kvalifikaci, i tak však brněnský závodník vyrovnal svůj nejlepší výsledek. Sedmý byl už v dubnu ve španělském Jerezu, kde se také jelo v dešti.

Mistr světa z roku 2007 Stoner si po pádech svých největších soupeřů dojel v klidu pro vítězství, které umocnil druhým místem jeho italský kolega z týmu Repsol Honda Andrea Dovizioso. Třetí pozici po heroickém výkonu obsadil Američan Colin Edwards na yamaze, jenž si před devíti dny v Barceloně zlomil klíční kost.

Abraham na Stonera, jenž vyhrál tři Velké ceny za sebou jako první jezdec Hondy od Rossiho v roce 2003, ztratil minutu a půl. V průběžném pořadí se posunul na desáté místo. Závod třídy Moto2 vyhrál Němec Stefan Bradl a zvýšil své vedení v šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články