Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kanadskou kvalifikaci F1 vyhrál Vettel

Montreal – Z první pozice v nedělním závodě Velké ceny Kanady formule 1 odstartuje Němec Sebastian Vettel. Jezdec týmu Red Bull si v dnešní kvalifikaci zajel pro šestou pole position z letošních sedmi závodů, celkově jde o jeho 21. kvalifikační výhru. Časem 1:13,014 těsně pokořil jezdce Ferrari Fernanda Alonsa a Felipeho Massu, pro které je druhá a třetí startovní příčka nejlepším výsledkem v sezoně.

Vettela v této sezoně pokořil v kvalifikaci jen ve Španělsku stájový kolega Australan Mark Webber. Ten dnes obsadil čtvrtou příčku. Vítěz dvou z posledních tří závodů v Montrealu Brit Lewis Hamilton obsadil se svým mclarenem pátou příčku.

Vettel opět vyhrál kvalifikaci, přestože v pátek při tréninku naboural do "Zdi šampionů" a rozbil si příď vozu. Výhra v kvalifikaci ho těšila o to více, že Montreal patří mezi nejméně oblíbené tratě Red Bullu. "Moc se nám tu nedaří, proto mám radost, že se nám to povedlo. Závod ale bude ještě hodně zajímavý a rušný. Určitě bude pršet, otázkou je kdy. Já jsem ale připravený. Mám tu sebou bundu i deštník," dodal v žertu.

Po slunečném pátečním programu se dnes nad tratí proháněly mraky, které hrozily deštěm. Proto byly týmy nuceny použít nové superměkké pneumatiky. "Podmínky se tu každou chvíli mění, proto tato kvalifikace může být nejméně důležitá v celé sezoně," mínil Alonso. "Každopádně mám ale radost z druhého místa. Být v první řadě je dobrý pocit. Předvádíme tu velmi dobrý týmový výkon. Chceme získat co nejvíce bodů," dodal. Kvalifikace byla obtížná pro Pedra de la Rosu, který na poslední chvíli nahradil v kokpitu Sauberu indisponovaného Sergia Peréze. Za volant formule usedl poprvé od loňského září a vyjel si 17. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články