Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Abraham zajel v Silverstone nejlepší kvalifikaci v sezoně

Silverstone (Británie) – Český jezdec MotoGP Karel Abraham si v anglickém Silverstone vyjel nejlepší kvalifikační výsledek v sezoně. Dosud byl nejlépe dvanáctý, dnes si však vyjel šestou startovní pozici pro nedělní Velkou cenu Velké Británie. Dojel tak nejlépe mezi netovárními jezdci. V kubatuře do 125 ccm byl druhý český jezdec Jakub Kornfeil šestnáctý. Za vítězným Španělem Maverickem Viňalesem zaostal o tři sekundy.

Abraham byl dosud v kvalifikacích od přestupu do MotoGP dvakrát šestnáctý, dvakrát patnáctý a jen v Portugalsku se polepšil na dvanáctou příčku. Téměř celou dnešní kvalifikaci se pohyboval na zadních pozicích, v poslední desetiminutovce však předvedl razantní nástup. Čtyři kola před koncem se posunul z dvanácté na devátou příčku a hned po následujícím kole byl šestý. V závěrečných dvou okruzích se sice už nezlepšil, umístění ve druhé startovní řadě však udržel.

Připsal si tak vůbec druhý nejlepší kvalifikační výsledek v kariéře. Lepší byl pouze v roce 2009 v dvěstěpadesátkách, kdy si pro Velkou cenu Německa vyjel páté startovní místo. Počtvrté v této sezoně se z vítězství v kvalifikaci radoval Australan Casey Stoner na Hondě před Italem Marcem Simoncellim. Abraham na Stonera ztratil 2,131 sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články