Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kopecký byl v rallye na Ukrajině třetí, vyhrál Hänninen

Jalta - Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport obsadil třetí místo v Jalta rallye, čtvrtém dílu série IRC. Soutěž na Ukrajině vyhrál Kopeckého týmový kolega Juho Hänninen z Finska a ujal se vedení v průběžné klasifikaci. Kopecký je s tříbodovou ztrátou druhý. Loňský vítěz série Hännninen, který se ale chce letos soustředit spíše na soutěže mistrovství světa, zvítězil s náskokem 11,7 sekundy před Francouzem Bryanem Bouffierem na peugeotu.

Kopecký na neznámých tratích na Jaltě vyhrál tři z dnešních šesti rychlostních zkoušek a za Hänninenem zaostal 38,7 sekundy. Po pátku přitom ztrácel přes minutu. "Dnes to byl hezký souboj. Třetí místo je výsledek, který po našich drobných chybách a problémem s posilovačem řízení z předešlých dnů určitě bereme," uvedl Kopecký, který potřetí za sebou skončil na stupních vítězů, byť si tentokrát oproti předchozím dvěma závodům o místo pohoršil.

Hänninen navázal na triumf z předminulé Rallye Kanárské ostrovy. "Neudělali jsme žádnou chybu. Soutěž ale byla hodně vysilující, namáhavá, byl to skvělý boj," řekl nový lídr šampionátu. Série pokračuje pátým dílem za tři týdny v Belgii. Kopecký se před tím představí o příštím víkendu v soutěži domácího šampionátu Rallye Hustopeče a Hänninena čeká od 17. do 19. června řecká Rallye Acropolis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články