Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Král si při GP2 v Monaku dojel pro stříbro ve sprintu

Monte Carlo - Český pilot Josef Král dojel druhý v dnešním sprinterském závodu formulové série GP2 v Monaku. Při životním výsledku na slavném městském okruhu porazil jezdce stáje Arden jen Francouz Charles Pic z týmu Barwa Addax, který startoval z pole position.

"Asi není žádný závodník, který by nesnil o stupních vítězů v Monte Carlu," radoval se v tiskové zprávě Král, který před třinácti dny oslavil 21. narozeniny. Ve třetím pokračování seriálu bodoval v obou závodech a v celkové klasifikaci se posunul na sedmé místo. V pátek si připsal tři body za šesté místo, které mu podle pravidla o obráceném pořadí prvních osmi jezdců na startu sprintu zajistilo na roštu druhou řadu. Dokonale ji využil a prakticky celý závod odkroužil v uličkách Monte Carla na druhém místě, bezpečně před Romainem Grosjeanem, který na něj až v závěru začal dotírat. Francouzovi i třetí místo stačilo k posunu do čela celkového pořadí.

"Oproti včerejšku jsme trochu upravili nastavení auta. Je sice trochu náročnější na pneumatiky, ale zase se dá jet rychleji," uvedl Král. "Také proto jsem měl v posledních kolech problémy s jejich opotřebením a musel jsem si pečlivě hlídat Grosjeana. K žádné větší šanci se ale nedostal." Král skončil ve světové sérii GP2 na stupních vítězů poprvé v kariéře. Dvě medailová umístění slavil už v asijské obdobě, v roce 2009 a letos byl rovněž druhý ve sprintech v Abú Zabí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články