Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krasnikov posedmé v řadě mistrem světa na ledové ploché dráze

Inzell (Německo) - Rus Nikolaj Krasnikov se posedmé za sebou stal mistrem světa na ledové ploché dráze a je nejúspěšnějším jezdcem historie této disciplíny. Zisk dalšího titulu potvrdil výhrami v obou víkendových závodech v Inzellu a překonal bilanci šestinásobného šampiona Gabdrachmana Kadyrova. Souboj dalších ruských plochodrážníků o celkové druhé místo pro sebe o jediný bod rozhodl Igor Kononov, třetí skončil Danil Ivanov. Převahu Rusů podtrhl fakt, že ve všech osmi finálových jízdách letošního šampionátu startovali pouze závodníci z této země.

Nikolaj Krasnikov
zdroj: www.speedweek.de autor: Strohhammer

Nejlepším jezdcem "zbytku světa" se stal devátý Rakušan Franz Zorn. Antonín Klatovský celkově obsadil 13. místo, jeho mladší bratr Jan zasáhl pouze do posledního z osmi finálových závodů.

"Jsem rád, že to mám za sebou. Zdejší dráha byla na mě moc rychlá, za současného zdravotního stavu jsem zajel maximum. Po pádu ve Švédsku minulý týden jsem otlučený jak píšťalka, a tak to samozřejmě nebyl výkon na sto procent, zejména v neděli," uvedl Antonín Klatovský, jenž letos spolu s bratrem vybojoval na ledě bronz z MS družstev.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články