Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kubicu by mohl v týmu nahradit Heidfeld

Londýn - Zraněného polského jezdce Roberta Kubicu by mohl v kokpitu formule týmu Lotus Renault nahradit Nick Heidfeld. Vedení stáje oznámilo, že se třiatřicetiletý Němec tento týden zúčastní čtyřdenního testování ve španělském Jerezu. Oficiálním rezervním pilotem Renaultu je synovec trojnásobného mistra světa Ayrtona Senny Bruno, nemá však takové zkušenosti jako Heidfeld.

"V sobotu a neděli bude testovat Bruno Senna a tým dá také příležitost Nicku Heidfeldovi, jenž je potenciálním náhradníkem Roberta Kubici v roli závodního jezdce," uvedl tým v tiskovém prohlášení. Druhým pilotem Renaultu je Rus Vitalij Petrov.

Heidfeld, jenž byl v minulosti Kubicovým kolegou v týmu BMW-Sauber, má na kontě 172 Velkých cen. Pilot s přezdívkou "Quick Nick" však stále čeká na premiérové vítězství, i když se už dvanáctkrát dostal na stupně vítězů. Pouze Ital Andrea De Cesaris v historii F1 absolvoval více Grand Prix, aniž by stanul na nejvyšším stupni.

Lotus Renault hledá druhého jezdce kvůli tomu, že možná na celý rok přišel o zraněného Kubicu. Polský pilot měl vážnou nehodu v neděli v rallyové soutěži v Itálii a hrozilo mu, že přijde o ruku. I když mu ji lékaři zachránili a Kubica už hýbe prsty, jeho zotavení do březnového startu sezony F1 je vyloučené.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články