Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Hülkenberg končí u Williamsu, z F1 však neodchází

Abú Zabí - Německý pilot Nico Hülkenberg už nebude v příští sezoně jezdit v seriálu formule 1 za Williams. Třiadvacetiletý jezdec se nedohodl s vedením britské stáje na podmínkách prodloužení smlouvy. Podle svého manažera Williho Webera však Hülkenberg v královské motoristické třídě zůstane i v dalším roce. "Moc mě to mrzí, rád bych zůstal u Williamsu," konstatoval po své premiérové sezoně Hülkenberg. "Nyní jednáme s dalšími týmy. Nico bude mít místo v seriálu i pro příští rok," uvedl Weber, jenž v minulosti do světa F1 přivedl i bratry Michaela a Ralfa Schumacherovy.

Hülkenberg po loňském triumfu v šampionátu GP2 skončil letos v F1 na 14. místě se ziskem 22 bodů. Překvapil v předposlední Grand Prix v Sao Paulu, kde vyhrál kvalifikaci. Jeho nejlepším umístěním je šestá příčka z Maďarska.



V jeho stopách by se měl vydat čerstvý šampion GP2 Pastor Maldonado. Pětadvacetiletý Venezuelan bude ve Williamsu testovat monopost pro novou sezonu a vzhledem k silné sponzorské podpoře by měl vytvořit závodní dvojici se zkušeným Brazilcem Rubensem Barrichellem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články