Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Kvalifikaci na závěrečný závod F1 vyhrál Vettel

Abú Zabí - Německý pilot Sebastian Vettel z Red Bullu vyhrál kvalifikaci na závěrečný závod sezony formule 1 v Abú Zabí. Třetího muže průběžného pořadí doplní v nedělní Grand Prix v první řadě Brit Lewis Hamilton na mclarenu, španělský lídr šampionátu Fernando Alonso s ferrari zajel třetí čas. Třiadvacetiletý Vettel, jenž se může stát nejmladším mistrem světa v historii, si připsal na okruhu Yas Marina jubilejní desátou pole position v sezoně.

V Abú Zabí zajel nejlepší časy ve dvou ze tří tréninků a druhého muže kvalifikace Hamiltona, jenž má už jen teoretickou šanci na titul, porazil o 31 tisícin sekundy.

Třetí kvalifikační pozice dává nicméně velkou šanci na vítězství v šampionátu Alonsovi, jemuž stačí bez ohledu na výsledky soupeřů dojet na druhém místě. Jeho největšímu rivalovi Marku Webberovi z Austrálie se navíc kvalifikace příliš nepovedla - Vettelův týmový kolega skončil až pátý.



Alonso, vedle nějž se v neděli postaví do druhé řady loňský mistr světa Jenson Button z McLarenu, vede před Webberem o osm bodů. Vettel je zpět o 15 bodů, Hamilton už o propastných 24.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články