Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Abraham si naštípl loket, v Estorilu možná vůbec nepojede

Estoril (Portugalsko) – Nad startem Karla Abrahama v nedělním závodu třídy Moto2 na Grand Prix Portugalska se vznáší otazník. Český motocyklista si totiž při dnešním tréninku na mokré trati při pádu naštípl loketní kost. O tom, zda v závodu nastoupí, rozhodne až další vyšetření. Dnešní kvalifikaci na předposlední závod sezony znemožnil motocyklistům hustý déšť. O pozicích na startovním roštu rozhodly výsledky dvou pátečních a dnešní tréninkové jízdy.

Abraham sice dnes zajel sedmý nejlepší čas, na kluzké trati však nezvládl motocykl a při pádu si poranil ruku a rameno. "Na zemi skončilo hodně jezdců. Já měl smůlu v tom, že jsem dostal highsidera v poměrně rychlé zatáčce, motorka mě nakopla a já bohužel spadl na kraj obrubníku. V současné době ruka bolí a musím počkat na vyjádření lékaře, zda budu v neděli startovat," uvedl jezdec stáje Cardion AB. V létě Abraham musel vynechat tři závody mistrovství světa poté, co upadl v Brně a utrpěl otřes mozku.

Po dnešním tréninku patří Abrahamovi ve třídě Moto2 23. příčka. Jakub Kornfeil by měl v kubatuře do 125 ccm odstartovat z 15. místa.

Kornfeilovi s aprilií i většině ostatních se povedl nejlépe právě dnešní trénink, čímž český jezdec přišel o 11. příčku z pátku. Z vedoucí pozice bude v neděli startovat Brit Bradley Smith, lídr šampionátu Marc Márquez vyrazí až ze třetí řady.

Nejlepší podmínky měli jezdci třídy Moto2 naopak v pátek odpoledne, a pořadí na startu tak již dnešní dopolední trénink neovlivnil. "V pátek sice okruh osychal, ale trať byla místy mokrá. To mi nikdy nesedělo a nejel jsem s takovou jistotou. Pršet má i v neděli, takže pokud pojedu, bude to náročná bitva. Okruh je totiž strašně kluzký," uvedl Abraham, jemuž i přes dobrý výkon v závěrečném volném tréninku zůstala pozice v šesté řadě. Pole position patří Maďarovi Gáboru Talmacsimu.

Královská třída MotoGP měla na programu jen dva tréninkové cykly, v nichž se nejlépe vedlo již jistému mistrovi světa Jorgemu Lorenzovi na yamaze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články