Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lorenzo získal pole-position, titul je na půli cesty do jeho kapsy

Sepang (Malajsie) – Vedoucí muž světového šampionátu silničních motocyklů Jorge Lorenzo zvítězil v kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie. Udělal tak významný krok k zisku svého prvního titulu mistra světa, ke kterému potřebuje v nedělním závodě získat pouhých sedm bodů – tzn. dojet nejhůře desátý. Za Lorenzem se kvalifikovali Nicky Hayden, Andrea Dovizioso a Ben Spies. Největší Španělův konkurent v boji o titul Daniel Pedrosa do závodu nenastoupil kvůli zranění, které si způsobil v tréninku na předchozí Velkou cenu Japonska.

V kategorii motocyklů s motorem do 125 krychlových centimetrů ovládl kvalifikaci Marc Marquez, který podobně jako Lorenzo vede průběžné pořadí své kubatury. Jeho největší konkurent Nicolas Terol odstartuje v Malajsii ze třetího místa. Český jezdec Jakub Kornfeil se kvalifikoval patnáctým nejlepším časem.

Do závodu kategorie Moto2 odstartuje z pole-position druhý muž průběžného pořadí Julian Simón. Lídr šampionátu Toni Elias vyrazí z druhého místa. Karel Abraham, který se pokusí navázat na své pódiové umístění z předchozího závodu v Motegi, se kvalifikoval na sedmé místo.

Zdroj
Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články