Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Biaggi je mistrem světa na superbiku. Smrž dojel čtvrtý

Imola (Itálie) - Po dlouhých třinácti letech se italský motocyklista Max Biaggi dočkal dalšího titulu mistra světa a dnes v Imole štěstí přálo i Jakubu Smržovi. Čtvrtým místem v první jízdě si totiž českobudějovický závodník vyjel nejlepší výsledek v této sezoně superbiků. Druhý závod už nedokončil a celkově v pořadí MS je před posledním víkendem patnáctý. Biaggi je čtyřnásobným šampionem z dvěstěpadesátek, ale poslední mistrovský pohár získal v roce 1997. Oslavy před domácími fanoušky si mohl dovolit už v Imole, neboť jeho jediný rival Brit Leon Haslam druhý závod pro poruchu motoru nedokončil a bodovou ztrátu už za týden v Magny Cours nemůže dohnat.

Biaggimu na aprilii tak bohatě stačila pátá příčka a je prvním italským šampionem na superbiku vůbec. Smržovi, jezdícímu na stejném stroji, se vydařila jen první jízda. V sobotní kvalifikaci si vyjel druhou příčku a z chumlu po startu vyjel na čtvrtém místě. Těsně před koncem byl pátý, ale v posledním kole vytěžil z jezdecké chyby Haslama.

Ten bojoval se Španělem Carlosem Chekou o prvenství, vjel však příliš rychle do jedné z posledních zatáček, skončil v kačírku a na trať se vrátil až za Smržem.

Double dnes v Imole oslavil Checa. Smrže od stupňů vítězů, které by mezi superbiky obsadil podruhé v kariéře, dělilo více než pět sekund. Dosavadním maximem českého motocyklisty v této sezoně byla dvě sedmá místa z dubnového podniku v Assenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články