Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volejbalistky Liberce, KP Brno a Prostějova jsou v semifinále, Šelmy získaly proti Olympu druhý bod

Volejbalistky Liberce, KP Brno a Prostějova splnily role favoritek a v nejkratším termínu si už po třetích čtvrtfinálových duelech zajistily účast v semifinále extraligového play-off. V jediné vyrovnané sérii se ujaly Šelmy Brno vedení 2:1 na zápasy nad Olympem.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějov uzavřel sérii s Olomoucí už po třech zápasech

Výsledkově nejjednoznačnější byl souboj Králova Pole s Ostravou. Brněnské vítězky Českého poháru neztratily se sedmým týmem základní části ani set a všechna utkání vyhrály 3:0.

Postup do semifinále pečetily 20. extraligovou výhrou za sebou a o finále se střetnou s úřadujícími mistryněmi z Prostějova.

Svěřenkyně zkušeného trenéra Miroslava Čady porazily potřetí svého regionálního rivala Olomouc. Hanácká série se postupně vyvíjela ve prospěch pozdějších vítězek: první duel Prostějov vyhrál v pěti sadách, v úterý v Olomouci zvítězil 3:1 a nyní na domácím hřišti stvrdil postup bez ztráty setu.

"Důležité je, že jsme to zvládly. Začátek nebyl z naší strany dobrý, spíš vlažný. Otočily jsme však vývoj prvního setu a uhrály koncovku, druhý set pak proběhl hladce a soupeř jej odevzdal. Když jsme ale utkání měly doklepnout, tak přišly naše chyby ze strachu zvítězit. Naštěstí jsme se včas zvedly a rozhodující závěr celého zápasu zvládly. Musíme se poučit, s rychlým postupem samozřejmě velká spokojenost," uvedla prostějovská kapitánka Simona Bajusz.

Pouze první set celé série ztratil proti Frýdku-Místku vítěz základní části Liberec, jenž dalších devět sad včetně posledních tří vyhrál a postupem do semifinále napodobil své mužské protějšky.

Na svého soupeře si musí Dukla počkat minimálně do pondělí, kdy se hraje čtvrtý duel mezi Olympem a Šelmami. Brněnský celek Pražanky porazil jednoznačně 3:0, v prvním setu jim dovolil uhrát jen osm bodů.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy žen - 3. zápasy:

Prostějov – Olomouc 3:0 (20, 16, 23)
Nejvíce bodů: Dos Santosová 12, Trnková 11, Da Silvaová 10 - Dapičová 11, Borovcová 10, Herdová 9. Konečný stav série: 3:0.

Šelmy Brno – Olymp Praha 3:0 (8, 15, 14)
Nejvíce bodů: Kyryčenková 19, Kocmanová-Havlíčková 12, Marková 10 - Brancuská 7, Šimáňová 5, Kalhousová 4. Stav série: 2:1.

KP Brno – Ostrava 3:0 (13, 9, 15)
Nejvíce bodů: Bukovská 12, Koulisiani a Nikolovová po 11 - Skřivanová 9, Kašparová, Jasečková a Hadáčková po 3. Konečný stav série: 3:0.

Liberec – Frýdek-Místek 3:0 (21, 13, 22)
Nejvíce bodů: Kvapilová 19, Frankevyčová 10, Lyklemaová a Kojdová po 9 - Strušková 14, Šumejková 10, Livingstonová 9. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články