Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Z Karlovarska mezi elitu. Vašina míří do Belchatówa, Indra do Francie

Lukáše Vašinu čeká stěhování mezi elitu. Reprezentační smečař odchází z Karlovarska do polského klubu Skra Belchatów, který patří k nejlepším v Evropě. Univerzál Patrik Indra míří do francouzského klubu Chaumontu. Tým letošních českých volejbalových šampionů opouští také druhý univerzál Daniel Římal, který by se měl stát útočným lídrem Zlína, a blokař Marc Wilson.

"Patrik jde do francouzského Chaumont, jednoho z nejlepších francouzských klubů. S námi vyhrál dva tituly, odvedl svou práci, naučil se blokovat a hrát na blok. Já jako bývalý univerzál cítím, že by měl jít, a přeji mu hodně štěstí. Lukáš je to samé, byl s námi tři roky a také dvakrát zvedl pohár. Ten pro změnu zamíří do jednoho z nejlepších klubů v polské lize Skry Belchatów. Je to druhá nejlepší liga na světě, tak tam bude mít co dělat, ale když to nezkusí, tak to nepozná," řekl prezident klubu Jakub Novotný regionálnímu Deníku.

Trojnásobný český šampion Karlovarsko se bude muset obejít také bez kanadského blokaře Marca Wilsona, který se ve finálové sérii dostal do základní sestavy po zranění Vojtěcha Patočky ve druhém zápase. Kde bude mít další angažmá, zatím není jasné.

Jasno má naopak Římal, který přestoupil do posledního klubu extraligové sezony Zlína, kde by se měl stát útočným lídrem. "V Brně jsem si už vyzkoušel být v podobné roli, proto se na ni velmi těším. Je to pro mě velká výzva a myslím si, že to je v životě potřeba. Je čas se zase porvat na hřišti," uvedl Římal, který v jihomoravské metropoli vstoupil do extraligy.

Před rokem a půl přestoupil do Karlovarska, kde kryl záda Indrovi. "Hodnotit to celé můžu jedině pozitivně. Získal jsem nové kamarády, zážitky a zkušenosti. Celé jsem si to hodně užíval. Role byla od začátku jasná, ale byl jsem připravený pro tým udělat všechno, co bylo v mých silách," řekl.

V Karlovarsku se věnoval i dětem a do přípravy mládeže se chce zapojit i ve Zlíně. "Vždycky mě to s dětmi bavilo. Mám to rád a jednou bych chtěl být kvalitním trenérem mládeže a předávat jim všechno, co jsem se naučil," svěřil se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články