Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Atmosféra byla elektrizující. Děkujeme všem, notovali si volejbalisté po vyřazení

Semifinále zůstalo českým volejbalistům na mistrovství Evropy zapovězeno, přesto si po čtvrtfinálovém vyřazení vyslechli ovace vestoje. Postupem do čtvrtfinále strhli ostravské publikum a divákům za podporu děkovali.

Michal Finger (vlevo) a Adam Zajíček se snaží blokovat ve čtvrtfinále ME
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Nebál bych se říct, že tohle byla nejlepší domácí atmosféra, ve které jsem hrál. V Čechách jsem nezažil, že by přišlo tolik lidí," řekl smečař Jan Galabov. "Pomohli nám víc než obvykle. Bylo úžasné, když každý fandil vestoje a aplaudoval nám," dodal nahrávač Jakub Janouch.

Po senzačním pondělním triumfu nad olympijskými vítězi Francouzi přišlo na čtvrtfinále proti Slovinsku více než pět tisíc lidí. "A to ještě nevíme, kolik by jich přišlo, kdyby nebyla nějaká covidová opatření," poukázal Galabov na fakt, že polovina haly musela být prázdná.

"Burcovalo nás to dopředu. Byla to krásná kulisa. Chtěl bych poděkovat všem, co přišli. I těm, co nám fandili na dálku," uvedl univerzál Jan Hadrava.

Zážitkem pro všechny bylo i to, když mezi sety hala zhasla a lidé svítili mobilními telefony. "To bylo elektrizující. A pak nás hnali, že jsme se kolikrát na hřišti neslyšeli a ukazovali jsme si jak v pomocné škole. Super," chválil Galabov.

Čtvrtfinále jako stabilní cíl? 

Proti Slovincům už ale fanoušci z volejbalistů nadstandardní výkon nevymáčkli. Češi totiž padli bez zisku setu. Blokař Adam Zajíček měl při odchodu do šaten zarudlé oči od slz. "Jsem znamením Ryba, takže mě dojme všechno," vysvětlil a dodal: "Je to promrhaná šance a také mě mrzí, že jsme divákům nedopřáli stejný zážitek podruhé jako s Francií."

Utkání se Slovinskem ukázalo, že českému týmu scházejí zkušenosti z velkých zápasů. "Slovinci jsou vyspělejší a na tahle utkání jsou zvyklí. Pro nás to je zkušenost, hlavně pro mladší kluky, a určitě pozitivum do budoucna, že můžeme hrát s každým," má jasno Hadrava.

Reprezentanti splnili postupem ze skupinové fáze cíl a přidali postup do čtvrtfinále. Příště by chtěli mít účast mezi nejlepší osmičkou jako základ. "Můstky by se měly posouvat. Automaticky bychom měli mít cíle jako čtvrtfinále, a co bude navíc, už bude opravdová senzace," prohlásil Zajíček.

Smečař Galabov i kapitán Janouch shodně označili šampionát pro volejbalisty za úspěšný. "Výsledkově se to povedlo a hlavně mě těší výkony," podtrhl Janouch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články