Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Češky si finále Evropské ligy nezahrají, Bulharky je přehrály 3:0 na sety

České volejbalistky titul v Evropské lize z roku 2019 nezopakují. V semifinále tentokráte podlehly Bulharkám 13:25, 23:25 a 19:25. O titul se domácí hráčky utkají s Chorvatskem, které zdolalo Španělsko 3:1 na sety. Češky si v neděli zahrají o bronz se Španělskem. Přímý přenos sledujte na webu ctsport.cz od 15:55.

zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

První set byl jasnou záležitostí Bulharek, které předloni sestoupily z elitní Ligy národů. Ve druhém Češky prohrávaly už 0:6, ale dokázaly skóre otočit a dvakrát se dokonce ujaly vedení 11:10 a 13:12. Sadu však nakonec ztratily 23:25.

"Lepší servis ze strany domácích, lepší blok, my naopak tolik neriskovaly na podání," uvedla kapitánka Andrea Kossányiová. "Roli hrálo domácí prostředí i nervozita, se kterou jsme do zápasu vstupovaly," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
České volejbalistky nestačily na Bulharky

Do třetího setu vstoupily české volejbalistky lépe, ale vedení rychle ztratily. Bulharky, které přišlo podpořit přes tři tisíce fanoušků, za stavu 2:3 získaly osm bodů za sebou a rozhodly o postupu do finále, ve kterém si s Chorvatskem zahrají o účast v kvalifikaci Ligy národů.

"V prvním setu jsme hráli ve stresu, bylo to po dlouhé době před tolika diváky. Cítil jsem, že na to jsme nebyli připraveni a nemohli jsme se prosadit proti bulharskému bloku," uvedl řecký trenér české reprezentace Jannis Athanasopulos. "S druhým setem a reakcí jsem velmi spokojen, zabojovali jsme. Bulharsko si postup zasloužilo, my se teď připravíme na boj o bronz proti Španělsku," dodal.

Final Four Evropské ligy volejbalistek:

ČR - Bulharsko 0:3 (-13, -23, -19)

Rozhodčí: Luts (Belg.), Olejnik (Rus.). Čas: 87 min. Diváci: 3500.

Sestava a body ČR: Šimáňová 5, Valková 2, Trnková 9, Kossányiová 8, Orvošová 8, Hodanová 11, libero Dostálová, Chevalierová - Bajusz, Nová, Kneiflová, Kojdová. Trenér: Athanasopulos.

Španělsko - Chorvatsko 1:3 (-12, 10, -18, -23)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články