Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Karlovarsko v Liberci vstalo z mrtvých, z 0:2 k výhře. Budějovice vládnou dál

Závěr jedenáctého kola extraligy volejbalistů přinesl velkou bitvu v Liberci, kde nakonec zvítězilo Karlovarsko, které prohrávalo už 0:2 na sety. Nezaváhal lídr soutěže z Českých Budějovic, který porazil na své palubovce Brno i tým Beskyd. V Beskydech však narazilo druhé Ústí nad Labem, které zde vedlo 2:1 na sety, ale další dva vyhráli domácí hráči. Poslední Příbram sahala ve Zlíně po první výhře v sezoně, vedla 2:0 na sety, ale nestačilo to.

Radost volejbalistů Lvů Praha
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

V pondělní dohrávce kola byl jasný jen úvodní set. Karlovarsko, které v příštím týdnu vstoupí v Itálii do Ligy mistrů, přijelo do Liberce bez nahrávače Lukáše Ticháčka. Martin Kočka ho ale velmi dobře zastoupil a střídající univerzál Patrik Indra se proti svému bývalému týmu blýskl 25 body.

Hosté měli blízko už k zisku druhé sady, promarnili však dva setboly. V závěru čtvrtého dějství ale dokázali naopak dotáhnout pětibodovou ztrátu a v rozhodujícím tie-breaku po chybě Jana Štokra na podání zvítězili 15:13. Napravili tak páteční prohru v Brně, která byla jejich prvním zaváháním v soutěži.

Liberečtí volejbalisté, kteří ve středu v Rakousku vybojovali postup do osmifinále Poháru CEV, už měli na lavičce opět kouče Michala Nekolu, jenž prodělal covid-19. K jejich porážce přispělo i jedenáct karlovarských es.

"Vůbec jsme se nedostali ke své hře. Pořád jsem si myslel, že to zvrátíme. Pokud nebudeme proti Budějovicím dávat podání a hrát pestrou hru, tak nemáme šanci," řekl brněnský kouč Ondřej Marek, jehož týmu po páteční pětisetové bitvě s Karlovarskem v závěru chyběly síly.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatický závěr utkání Liberec - Karlovarsko

Jihočeši se po dlouhé pauze kvůli koronaviru představí znovu už v neděli, kdy hostí Beskydy. Ty dnes po dvou a půl hodinách udolaly druhé Ústí nad Labem. Prestižní byl duel pro kouče domácích Jakuba Salona, neboť k týmu z Frýdku-Místku přišel po minulé sezoně právě z Ústí.

Jedenácté kolo bude pokračovat v pondělí televizním duelem Liberec - Karlovarsko a zakončí ho až v prosinci Kladno s Odolenou Vodou, neboť kladenský tým má hráče s covidem-19.

Českobudějovický domácí dvojboj

Poté, co českobudějovičtí porazili v sobotu Brno, je v neděli čekal tým Beskyd. S ním už ztratili set, přesto si připsali výhru 3:1. Nadále tak zatím neporažený Jihostroj vede po sedmi zápasech neúplnou tabulku. V dohrávce 5. kola uspěl i Liberec ve Zlíně a poskočil na třetí místo.

Kouč Jihočechů René Dvořák zpočátku nechal odpočívat univerzála Rejlka i smečaře Michálka, i tak jeho svěřenci v koncovce získali první set. Poté se prosadili hráči Beskyd. Postupně se na nich ale projevila sobotní pětisetová bitva s Ústím nad Labem (3:2) a také dlouhá cesta do Českých Budějovic.

"Dokud jsme Budějovice dokázali zatlačit servisem, tak to bylo vyrovnané. Ukázalo se, že Jihostroj má širší kádr, nám i po náročné cestě možná došly síly, ty nám v konci chyběly," řekl trenér Jakub Salon.

UNIQA extraliga volejbalistů

11. kolo

Liberec - Karlovarsko 2:3 (19, 25 -21, -23, -13)
Nejvíce bodů: Štokr 23, T. Kriško 17, Krajčovič 14 - Indra 25, Vašina 15, Patočka 11.

Zlín - Příbram 3:2 (-20, -23, 23, 17, 10)
Nejvíce bodů: Čech 23, Motyčka 17, Adamec 13 - Böhm 20, Polák 15, Kuchař a Hladěnko po 13.

České Budějovice - Brno 3:0 (19, 14, 16)
Nejvíce bodů: Rejlek 16, Mach a Stoilovič po 8 - Římal 12, Hrazdira 10, Licek 9.

Lvi Praha - Ostrava 3:0 (21, 19, 22)
Nejvíce bodů: Mihajlovič 14, Skakič 12, Smith 10 - Janků 13, Závodský 10, Sedláček 8.

Beskydy - Ústí nad Labem 3:2 (22, -23, -25, 10, 19)
Nejvíce bodů: Romanutti 23, Mečiar 17, Krysiak 16 - Parraguirre 19, Tibitanzl 18, Bornemann 16.

5. kolo

Zlín - Liberec 0:3 (-20, -14, -18)
Nejvíce bodů: Čech 9, Motyčka 8 - M. Kriško 13, Šulista 12, T. Kriško a Krajčovič po 10.

České Budějovice - Beskydy 3:1 (23, -21, 18, 16).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články