Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc vstala z lopatek a uzmula Olympu pohárové finále

V prvních dvou sadách jim vázla přihrávka, ale v nejvyšší čas se dokázaly zlepšit. Volejbalistky VK UP Olomouc prohrávaly ve finále Českého poháru s Olympem Praha už 2:0 na sety, ale utkání zvládly otočit a závěrečný tie break ovládly 15:7. Olomouc vyhrála pohár popáté v historii, pražský celek čeká na tento vavřín od roku 2006. Bronz získala Dukla Liberec po výhře nad Prostějovem 3:0.

Hráčky Olomouce Gabriela Orvošová, Martina Michalíková, Veronika Trnková a Eva Hodanová
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Pomohlo nám střídání po druhém setu, kdy přišly nové hráčky a přinesly vyšší kvalitu do hry. Naše hra měla stoupající trend a jsem rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce," řekl trenér olomouckých hráček Petr Zapletal. "Podali jsme dobrý výkon, nemáme se za co stydět," prohlásil kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Do zápasu o pohár vstoupily lépe hráčky pražského celku. Tvrdým servisem zatlačily Hanačky do defenzivy, když využily jejich slabšího příjmu. Přesto sada dospěla do dramatické koncovky, v níž Olymp využil druhý setbol.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy finále Olomouc – Olymp Praha

Ve druhém dějství pokračovala dominance pražského týmu, Olomouc jen těžko hledala skulinky v protivníkově obraně. Našla je až ve třetím setu, kdy Olomouc výrazně zpřesnila příjem a tím pádem šly nahoru i hanácká nahrávka a kombinace. Třetí sada se tak stala jednoznačnou záležitostí obhájkyň trofeje.

Ve čtvrtém setu udělal Olymp více nevynucených chyb, olomoucká obrana dokázala ubránit ukrajinskou smečařku Denysovovou a zápas tak dospěl do rozhodujícího tie-breaku. V něm se přes jasné skóre 15:7 odehrála řada dlouhých výměn, více důrazu i zkušeností bylo ale na straně Olomouce, která po více než dvou hodinách dotáhla zápas k vítězné obhajobě.

Final Four Českého poháru volejbalistek v Brně:

Finále:
Olomouc - Olymp Praha 3:2 (-25, -17, 15, 20, 7)
Nejvíce bodů: Trnková 21, Orvošová 20, Hodanová 13 - Staňková 20, Denysovová 19, Komárková 10.

O 3. místo:
Liberec - Prostějov 3:0 (17, 8, 20)
Nejvíce bodů: Kohoutová a Svobodová po 14, Tolentinová 11 - Stümpelová 8, Nová 7, Kopáčová 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články