Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Duel o naději Češky zvládly, Slovenky v Evropské lize porazily 3:1

České volejbalistky vrátily v Evropské lize Slovenkám porážku a po výhře 3:1 v Humenném udržely naději na postup do Final Four. Rozhodne se v sobotu. Situaci však nemají ve svých rukou. Potřebují v sobotu doma zdolat poslední Švédsko (v přímém přenosu na webu ctsport.cz.) a zároveň zaváhání lídra skupiny Ukrajiny na Slovensku.

Radost českých volejbalistek
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Češky uzavřou skupinu v sobotu večer v Jablonci nad Nisou a už budou vědět, jak před nimi dopadl duel v Popradu. Ve středu na Slovensku vybojovaly tři body po více než dvouhodinové bitvě, přičemž ve čtvrtém setu odvrátily setbol. Třetí mečbol po servisu smečařky Kossányiové jim pomohla proměnit útokem do autu Palgutová.

Svěřenkyně řeckého kouče Jannise Athanasopulose mají po pěti kolech tři výhry a dvě porážky a dostaly se ve skupině A před Slovenky. Ukrajina je s bilancí 4:1 v čele o dva body.

Právě na Ukrajině v sobotu český celek nezískal ani set, i kvůli tomu, že mu chyběla první nahrávačka Šmídová. Dnes už znovu dirigovala tým a Češky vrátily Slovenkám květnovou porážku 2:3 z Brna. Shodně 21 body k tomu přispěly univerzálka Orvošová a smečařka Mlejnková.

Případným postupem do Final Four by české volejbalistky zároveň udržely naději na kvalifikaci o Ligu národů. Druhým vrcholem sezony pro ně bude v srpnu olympijská kvalifikace, na mistrovství Evropy poté budou chybět.

Slovensko - ČR 1:3 (-21, 22, -17, -26)

Rozhodčí: Ristovski (Sev. Maked.), Juráček (SR). Čas: 121 min. Diváci: 800.

Sestava a body ČR: Kossányiová 14, Purchartová, Orvošová 21, Mlejnková 21, Trnková 11, Šmídová 6, libero Dostálová - Kopecká, Rutarová 5. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Slovenska: Palgutová 14, Hrončeková 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články