Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dobře promazaný Jihostroj nezabrzdila ani Příbram, Kladno sesadilo Karlovarsko

Vítěznou sérii volejbalistů Českých Budějovic v extralize neukončila ani Příbram. Jihostroj v 11. kole nad svým tradičním rivalem vyhrál 3:0 a po devátém vítězství za sebou vede tabulku o čtyři body před Kladnem. To v dohrávce kola porazilo Karlovarsko 3:1 a sesadilo ho z druhé příčky.

Slavící volejbalisté Českých Budějovic
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Právě úřadující mistři dokázali České Budějovice před více než dvěma měsíci jako poslední porazit. Západočeši mají k dobru pondělní dohrávaný šlágr s Kladnem, tedy reprízu letošního finále.

Příbram sice neuhrála v Českých Budějovicích ani set, ale v prvních dvou sadách měla lepší začátky a vedla.

Jihostroj ale pokaždé dokázal v koncovce ztrátu dohnat a třetí set vzal do svých rukou jeho nahrávač Miguel Ángel De Amo.

Zkušený Španěl ukázal, že umí nejen skvěle distribuovat balony spoluhráčům, ale přidal i přímé body z podání. Jihostroj se rozjel a nedokázala ho zastavit ani příbramská střídání.

Je nám líto, video expirovalo.
Kladenští volejbalisté zdolali v dohrávce Karlovarsko

Po čtvrtečním postupu do osmifinále Poháru CEV přes rakouský tým Aich/Dob uspěl Liberec i v domácí soutěži. Dukla zvítězila 3:0 na palubovce posledních Benátek nad Jizerou a bodově se dotáhla na třetí Kladno.

Zápas druhého s třetím týmem tabulky se dohrával v pondělí v Kladně, kde domácí začali vlažně, ale postupně se zvedali a jejich bojovnost nakonec slavila úspěch, když po prvním prohraném setu už další tři rozhodli pro sebe. Karlovarsko utrpělo třetí ligovou porážku za sebou.

První ze čtyř dramatických koncovek získali hosté 25:23 díky Rejlkově bodu hrudí a následnému prudkému podání Vašiny. Kladno ale dokázalo vývoj otočit. Druhý set zakončil smečí do zámezí karlovarský Penrose (26:24) a v koncovce třetího setu zase Rejlka zastavily kladenské bloky (27:25). Nejtěsnějším rozdílem dvou bodů vyvrcholila i čtvrtá sada a zápas při mečbolu Kladna za stavu 24:23 ukončil Američan Penrose servisem do sítě.

"V koncovkách jsme své šance měli, ale nevyužili jsme je. Dneska nám trochu chyběl lídr, měli jsme být lepší ve všech činnostech," řekl kouč Karlovarska Jiří Novák. Jeho trenérský kolega Milan Fortuník navzdory vítězství nepropadal euforii. "Jako odvetu za finále jsem to neviděl, tam byly Vary lepší, my musíme ještě hodně přidat. Jsem spokojený za vítězství a za to, jak jsme bojovali, ale dělali jsme hodně chyb. Naštěstí stejně tak soupeř, a proto jsme to utkání dokázali zlomit," uvedl kladenský kormidelník, jenž už před zápasem hlásil, že bude rozhodující nasazení. "Jestli budeme Kladno nebo chladno," předpověděl.

Extraliga volejbalistů - 11. kolo:

Kladno - Karlovarsko 3:1 (-23, 24, 25, 23)
Nejvíce bodů: Hýský 15, Vemič 12, Sobotka 10 - Rejlek a Zmrhal po 16, Hudeček 13.

Ostrava - Lvi Praha 3:1 (17, -11, 23, 24)
Nejvíce bodů: Menner a Janků po 17, Dvořák 11 - Naarden 16, Šulc 13, Krajčovič 9.

Zlín - Brno 2:3 (-23, -15, 23, 20, -12)
Nejvíce bodů: Adamec 23, Nevláčil 12, Čech 11, Vašíček 10 - Okošanovič 28, Hrazdira 20, Hukel a Handlíř po 8.

Benátky nad Jizerou - Liberec 0:3 (-21, -22, -23)
Nejvíce bodů: Rojas 12, Grjuk a Indra po 7 - Šulista 16, Štokr 11, Holubec 10.

České Budějovice - Příbram 3:0 (21, 22, 20)
Nejvíce bodů: Kraffer a Šotola po 14, Michálek 9 - Wawrzynczyk a Lech po 11, Böhm 9.

Odolena Voda - Ústí nad Labem 3:1 (21, 20, -22, 20)
Nejvíce bodů: Russell 16, Vanags a Hladík po 15, Walsh 12 - Kramár 22, Willyan 13, Tibitanzl 8.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články