Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Volejbalistům Kladna i Liberce se dařilo, jsou v osmifinále Poháru CEV

Volejbalisté Kladna i Liberce postoupili v Poháru CEV do osmifinále. Středočeši po výhře 3:2 v Maďarsku vyřadili Kazincbarciku, liberecká Dukla si rovněž postup zajistila ve venkovní odvetě. V Rakousku zvítězila nad celkem Aich/Dob 3:1 stejně jako předtím doma. Brno ve Vyzývacím poháru mužů prohrálo doma s portugalským Fonte Azores 1:3 a se soutěží se rozloučilo. Skončily i ostravské hráčky v Poháru CEV po porážce 1:3 ve Štýrském Hradci.

Radost volejbalistů Kladna
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Kladno po domácím vítězství 3:1 získalo v hale maďarského mistra Kazincbarciky osmifinálovou jistotu už po druhém setu, jehož koncovku hosté vyhráli 28:26. Pak už trenér Milan Fortuník prostřídal a domácí hráči dokázali vyrovnat, ale tie-break prohráli 13:15.

Smečař Miloš Vemič se postaral o 21 bodů vítězného mužstva, nahrávač Filip Habr, jenž se od třetí sady přesunul na post univerzála, jich přidal 18. Kladno se v dalším kole utká s finskou Sastamalou, která loni vyřadila v předkole Ligy mistrů České Budějovice.

Je nám líto, video expirovalo.
Brněnští volejbalisté končí ve Výzývacím poháru

Liberec rovněž předčil Aich/Dob v obou zápasech, doma i v rakouské odvetě vyhrál shodně 3:1 a jeho příštím soupeřem bude Galatasaray Istanbul. První zápasy odehrají oba české týmy v předvánočním týdnu doma, odvety jsou na programu 16. ledna.

Ostravanky jsou sice v tabulce české extraligy poslední, ale na evropské scéně sehrály se Štýrským Hradcem vyrovnaný dvojzápas. Při premiéře v Poháru CEV doma před týdnem zvítězily 3:2, v odvetě je ale připravila o naději nepovedená koncovka čtvrté sady.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články