Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Karlovarsko čeká Liga mistrů. Je to soutěž, kterou by si chtěl zahrát každý, říká kouč Novák

Karlovarsko předvádí v posledních letech skvělou volejbalovou jízdu. Během čtyř sezon v české nejvyšší soutěži hráli Západočeši pokaždé minimálně semifinále play-off. Letos na jaře poprvé dobyli extraligový titul a získali přímou vstupenku do Ligy mistrů. Ve skupině B se utkají s polským týmem Zaksa Kedzierzyn - Kozle a italskými celky Cucimut Lube Civitanova a Azimut Modena. Účast v elitní soutěži vnímá karlovarský výběr v čele s kapitánem Ondřejem Hudečkem jako výzvu a zároveň se těší na konfrontaci se silnými soupeři. 

Volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Volejbalisté Karlovarska budou domácí zápasy hrát v KV Aréně a rádi by navázali na výborný vstup do nové sezony. Pod vedením kapitána Ondřeje Hudečka vyhráli úřadující mistři všech sedm zápasů a vedou extraligovou tabulku. Liga mistrů pro ně ale bude nová zkušenost.

Trenér Jiří Novák ví, jak v elitní soutěži uspět. V roce 2001 spolu s dalším Čechem Markem Pakostou slavil triumf v dresu Paříže. Tentokrát ale bude mít mnohem skromnější cíle. Karlovarsko bude chtít vylepšit výsledky posledního českého účastníka Ligy mistrů. Liberec před dvěma lety prohrál všech šest utkání v základní skupině.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté SZ: Volejbalisté Karlovarska si zahrají Ligu mistrů

Kromě kouče Nováka je dalším základním kamenem týmu kapitán Ondřej Hudeček, který do  české extraligy volejbalistů přišel po třináctiletém působení ve Francii. Hudeček přijal nabídku Karlovarska i přesto, že je rodilým Jihočechem. 

"Když jsem se vracel, tak jsem ještě zvažoval, že nechci ukončit kariéru. A samozřejmě jsem chtěl do klubu, který má ty nejvyšší ambice a chce vyhrát titul. Líbilo se mi, jak tento klub funguje. Povedl se nám titul a pokračuje to dál, takže já jsem rád, že jsem ve Varech," vysvětlil Hudeček své rozhodnutí pro západočeský klub. 

Volejbalisté Karlovarska se připravují v nové hale. Právě zázemí je podle slov trenéra kromě kvalitního kádru a stabilního rozpočtu jedním z faktorů, který může pomoci k dobrému fungování týmu a následným úspěchům. "Samozřejmě zčásti rozhodují i finance, ale nemyslím si, že by Karlovy Vary byly nejbohatší klub. Hodně se věnujeme výběru hráčů a loni se nám povedlo výborně smíchat řekněme starší generaci s tou střední. Ten tým si v rozhodujících fázích sezony neskutečně sedl," řekl Novák.  

Novák vítězství v Lize mistrů zažil na vlastní kůži, nyní má nižší cíle

Právě kouč Západočechů si v roli hráče mohl vychutnat triumf v Lize mistrů před sedmnácti lety, kdy působil v Paříži. S karlovarským kádrem ale do elitní soutěže vstupuje v úplně jiné pozici. "My jsme byli s Paříží v trochu jiné situaci. Protože dva roky po sobě se nám na evropské scéně enormně dařilo. Karlovarsko nemá ještě v Evropě takové jméno a nemáme tolik zkušeností takovými zápasy," popsal pozici Západočechů před vstupem do soutěže trenér Novák.

Přesto je pro Karlovarsko účast v Lize mistrů velkou výzvou a zajímavou zkušeností. "Samozřejmě je to soutěž, kterou by si každý chtěl zahrát, je to úplně jiný level. Pro nás to bude obrovská zkušenost. Všechno je razantnější, hraje se ve vyšší výšce. Já jsem moc rád, že si to kluci mohou vyzkoušet," dodal Novák.

České zástupce čeká těžká skupina. Volejbalisté ale chtějí do Ligy mistrů vstoupit sebevědomě. "My jsme s losem spokojeni, co se týče atraktivity. Kedzierzyn byl loni třetí v Champions League. Civitanova je zase loňský finalista, který těsně prohrál 2:3 ve finále a o Modeně se ani nemusíme zmiňovat. Můžeme si říct, že byly i lehčí skupiny, ale v Lize mistrů si soupeře nevyberete. Půjdeme se konfrontovat a uvidíme, jestli to přinese nějaký výsledek," shodli se Novák s Hudečkem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články