Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Karlovarsko si poradilo s Benátkami a dál je bez porážky

Jediným neporaženým týmem jsou i po 6. kole volejbalisté Karlovarska. Obhájci mistrovského titulu doma hladce ve třech setech zdolali poslední celek tabulky Benátky nad Jizerou. V dohrávce pak domácí Ostrava nestačila na České Budějovice (1:3), které jsou v tabulce v závěsu právě za Karlovarskem.

Volejbalisté Karlovarska
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Zasloužená výhra, která začala skvělým prvním setem (25:11). Pak to trochu skřípalo, ale dotáhli jsme to do vítězného konce," uvedl kapitán Západočechů Ondřej Hudeček.

Kladno i díky 12 esům zvítězilo v hale pražských Lvů rovněž 3:0. "Zápas rozhodla kvalita servisu Kladna. Když se hrálo, byl to hezký volejbal, ale vždy došlo k tomu, že se soupeř trefil do podání a vyvinul enormní tlak. Připravovali jsme se na to před utkáním, přesto se nám nepodařilo tomu čelit," uznal trenér Pražanů Tomáš Pomr.

Severočeské derby vyhrál Liberec, který rozjetému Ústí nad Labem přenechal jen úvodní sadu. "My jsme byli připraveni na to, že Ústí bude hrát výborně. Vyhráli několik zápasů a drží se na čele tabulky. Psychicky na tom jsou výborně. Nám se nepodařila koncovka prvního setu, ale v dalších setech jsme drželi standard na servisu a v obraně a dohrávali jsme bodové balony," řekl kapitán Dukly Aleš Správka.

Je nám líto, video expirovalo.
Jihostroj si odvezl v dohrávce z Ostravy všechny body

V tabulce jsou volejbalisté Ostravy předposlední, v dohrávce ale favorizovaný Jihostroj trápili. První set prohráli domácí až po boji, ve druhé sadě soupeře kromě jiného díky výbornému servisu předčili a po esu Dvořáka ji vyhráli 25:17.

Hosté ale zvrat nepřipustili. Pod taktovkou Filipa Křešťana a Petra Ondroviče od začátku třetí sady jasně dominovali, Ostravané v ní uhráli jen 12 bodů. Jihostroj nakonec po využitém mečbolu z ruky Křesťana vyhrál 3:1 a na zatím suverénní Karlovarsko ztrácí v tabulce jeden bod.

"Ukázalo se, co nás v poslední době trápí: zahrajeme výborně, a pak se úplně rozložíme," posteskl si ostravský kouč Jan Václavík, ve 33 letech nejmladší trenér v extralize.

"Ostrava hodně riskovala na servisu. Když se jim dařil, byli jsme v problémech. Ale vybrali jsme si to jen ve druhém setu, pak přišli noví hráči na hřiště a hrozně pomohli," uvedl René Dvořák, trenér loňského mistra.

Extraliga volejbalistů - 6. kolo:

Zlín - Odolena Voda 3:0 (21, 23, 15)
Nejvíce bodů: Adamec 23, Čech 9, Navláčil 8 - Mikula 12, Hladík 9, Gear a Russell po 7.

Liberec - Ústí nad Labem 3:1 (-25, 13, 24, 17)
Nejvíce bodů: Štokr 20, Holubec 13, Správka 11 - Kramár 19, Koci 12, Willyan a Wilson po 8.

Praha - Kladno 0:3 (-19, -18, -24)
Nejvíce bodů: Naarden a Krajčovič po 12, Kozák 5 - Konečný 14, Vemič 10, Sobotka 9.

Brno - Příbram 3:1 (21, 21, -23, 22)
Nejvíce bodů: Okošanovič 18, Hrazdira 16, Hukel 15 - Lech 19, Suda 10, Böhm 8.

Karlovarsko - Benátky nad Jizerou 3:0 (11, 20, 20)
Nejvíce bodů: O'Dea a Rejlek po 12, Zmrhal 9 - Indra 8, Hudák 6, Rojas a Ticháček po 5.

Ostrava - České Budějovice 1:3 (-22, 17, -12, -20)
Nejvíce bodů: Janků 16, Dvořák a Menner po 13 - Křesťan 15, Ondrovič 10, Kraffer 9.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články