Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obhájkyně padly už ve čtvrtfinále. Američanky po porážce s Nizozemskem předčasně končí

Mistrovství světa volejbalistek bude mít nové šampionky. Obhájkyně titulu z USA totiž na šampionátu v Japonsku skončily už ve čtvrtfinálové skupině, když po pětisetovém dramatu prohrály i s Nizozemskem.

Bez ohledu na výsledek úterního duelu Čína - Nizozemsko mají postup do semifinále zajištěný oba týmy. Jasno je i ve druhé skupině, z níž jdou dál Srbsko a po výhře 3:2 nad Japonskem také Itálie. Na domácí celek čeká duel o páté místo s Američankami.

Ty v dramatickém prvním setu odvrátily šest nizozemských setbolů a po výhře v druhém směřovaly za vítězstvím, avšak Nizozemkám pomohla k obratu střídání a především 38 bodů nezastavitelné Lonneke Sloetjesové.

"Jsem pyšný na svůj tým. Nadále se nám daří najít v složitých situacích cestu k vítězství. Dnes odvedly dobrou práci hráčky z lavičky. Stále píšeme historii a ještě jsme neskončili," řekl americký trenér Nizozemek Jamie Morrison, bývalý reprezentační asistent týmu USA.

Dosud neporažené Italky se proti Japonsku, které v neděli hladce podlehlo Srbsku, nadřely, ale nakonec vyhrály i desátý zápas na šampionátu. V rozhodující sadě vedly Japonky 9:6, avšak Italky dokázaly skóre otočit a zvítězily 15:13. Nejvíce skórující hráčka MS Paola Egonuová k tomu přispěla 36 body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články