Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Srbské volejbalistky zdolaly Japonsko 3:0 a míří do semifinále MS

Srbské volejbalistky vyhrály na mistrovství světa v Japonsku na úvod čtvrtfinálové skupiny nad domácím výběrem 3:0 a výrazně se přiblížily postupu do semifinále. Jistotu mohou úřadující mistryně Evropy získat už v pondělí, pokud Japonky neporazí Itálii rovněž ve třech setech.

Srbsko přitom na závěr předchozí fáze šampionátu dvakrát za sebou prohrálo, v obou zápasech ale finalistkám předloňského olympijského turnaje chyběla zraněná hvězda Tijana Boškovičová. Ta se proti Japonsku do sestavy vrátila a s 24 body byla nejplatnější hráčkou utkání.

Čtvrtfinálová skupina H v Nagoji začala reprízou finálového zápasu z minulého MS 2014, tentokrát ale uspěla Čína a obhájkyně titulu Američanky zdolala 3:2. K triumfu olympijských vítězek z Ria, které prohrávaly 1:2 na sety, ale tie-break pak ovládly jednoznačným poměrem 15:9, přispěla 25 body Ču Tching.

V pondělí se do bojů ve tříčlenných skupinách zapojí týmy Itálie a Nizozemska. Jejich protivnice z Japonska a USA musejí vyhrát, jinak bude semifinále bez nich.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články