Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Pro letošek už to balíme, hlásí Hermannová s Nausch Slukovou

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková ukončily sezonu. Nausch Sluková má ve zraněném rameni cystu, které se musí zbavit, aby mohla hrát bez bolesti. Letošní vítězky vídeňského majoru začnou o účast na olympijských hrách v Tokiu 2020 bojovat od příštího roku.

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Pro letošek už to balíme," uvedly hráčky. Hlavním důvodem je zraněné rameno Nausch Slukové, s kterým hrála od červencového mistrovství Evropy, kde s Hermannovou vybojovaly bronz. Na přelomu srpna a září pak vynechaly český šampionát ve Slavkově u Brna.

Vyšetření u profesora Pavla Koláře odhalilo, že Nausch Sluková má v rameni cystu, která při pohybu tlačí na svaly a úpony. "Takže se jí nejdřív potřebuji zbavit. Dokud se tak nestane, rameno mě bude bolet a nebude fungovat na sto procent. Vyřeší to jen čas, o operaci nepadlo ani slovo. Věřím, že se to spraví i bez ní. Jen ten čas bude trochu delší, než jsme původně s týmem předpokládali. Proto jsme se rozhodli vynechat podzimní část olympijské kvalifikace," uvedla.

Olympijská kvalifikace počká

Úspěšný pár se proto odhlásil z podzimních turnajů Světového okruhu v Číně a Las Vegas, které se již započítávají do olympijské kvalifikace. "Nechceme s týmem nic uspěchat, abychom to samé neřešili za dva měsíce znovu. Reálně tak přijdeme o turnaj v Las Vegas, protože v Číně bychom velmi pravděpodobně s Bárou nestartovaly, ani pokud bych byla zdravotně v pořádku. A kvůli jednomu turnaji nemá cenu riskovat nějaké větší problémy," uvedla Nausch Sluková.

"Zásadní část plná důležitých turnajů teprve přijde příští rok a v roce 2020. Chceme být dobře připravené právě na ni, a tak jsme se s týmem rozhodli, že se dáme pořádně zdravotně dohromady a dobře se fyzicky a herně připravíme," uvedly beachvolejbalistky. "Momentálně se zaměřujeme na trénink fyzičky, na kurt nechodíme, to až v říjnu. Až budu někdy v listopadu schopná s ramenem trénovat naplno, tak bychom s Bárou vyrazily ještě někam do tepla, abychom byly na písku i venku a neměly moc dlouhou pauzu," dodala Nausch Sluková.

Uplynulý rok byl pro svěřenkyně rakouského trenéra Simona Nausche nejlepší v kariéře. Vedle evropského bronzu a triumfu ve Vídni vyhrály i turnaj nižší kategorie v Ostravě a získaly stříbro ve finále Světového okruhu v Hamburku. V žebříčku FIVB jako první český pár v historii vystoupaly na vrchol a aktuálně jsou druhé.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články