Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tři české beachvolejbalové páry míří do prvního kola play-off ME

Všechny Češky se představí v play-off mistrovství Evropy v plážovém volejbalu. Hned dvakrát se radovaly z vítězství Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou. Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou a také Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou pak nevyužily možnost přímého postupu do osmifinále.

Barbora Hermannová (vlevo) s Markétou Nausch Slukovou na ME
zdroj: PR autor: Sport Invest

Nasazené dvojky a předloňské finalistky Sluková s Hermannovou porazily v Rotterdamu slovenský pár Natália Dubovcová, Andrea Štrbová 21:19 a 21:9. V utkání byl klíčový první set, ve kterém sice slovenské reprezentantky dotahovaly, ale k setbolu je Češky nepustily.

"Myslím, že jestli Slovenky měly pocit samy ze sebe, že nás ještě mohou porazit, tak to bylo v té koncovce prvního setu. V tom druhém setu už tam byla spousta hezkých servisů, supr obrana. Tam už jsme jim utekly tolik, že byly frustrované a ten prapor položily," řekla po zápase Sluková.

Hermannové se ve druhé sadě dařilo na bloku, její parťačka zase vybrala Štrbové několik krátkých úderů podél sítě. "Už se pak hraje jinak, když mu obránce vybere jeho nesilnější útok, který v předchozím setu fungoval," komentovala to Hermannová.

Ve srovnání s úterním duelem sice Češky vyhrály snadněji, ale s výkonem pořád nebyly úplně spokojené. "Abych pravdu řekla, tak jsme tady ještě nenašly pořád svoji hru. Jsou tam světlé momenty, které pak zastíní spousta špatných momentů," poznamenala Sluková.

Proti domácí dvojici Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková si mohly zajistit prvenství ve skupině, ale vůbec se jim nedařilo a prohrály hladce 15:21 a 16:21. Stejně jako Nizozemky tak měly dvě výhry a kvůli horšímu poměru míčů skončily druhé. "Myslím si, že jsme vůbec nepředvedly naši hru. Výborně nás Holanďanky zatlačily na servisu. Myslím, že jsme tahaly celou dobu za kratší konec. Nedokázaly jsme si to rozehrát tak, jak jsme potřebovaly," řekla Sluková.

Obhájkyně stříbrných medailí Kolocová s Kvapilovou ve dvou úterních zápasech neztratily ani set a suverénní průběh měla i první sada jejich duelu s Finkami Riikkou Lehtonenovou a Niinou Ahtiainenovou. Jenže pak převzaly iniciativu soupeřky, rozhodující tie-break vyhrály 15:12 a obsadily ve skupině první místo, které znamená přímý postup do osmifinále.

V úvodní sadě Češky na kurtu zářily. Dařilo se jim podání, zejména Kvapilová byla prakticky neomylná v útoku, v poli i na síti jí pomáhala Kolocová. Finkám povolily jen dvanáct bodů. "První set byl asi nad očekávání všech, ale bohužel potom jsme už tu taktiku a dobrou hru neudržely. Samozřejmě prohra je na prvním místě a člověk je z toho smutný," řekla po zápase Kolocová. Finky totiž od druhého setu zpřesnily hru a dobrým servisem dostaly Češky pod tlak.

Po úvodní porážce na turnaji nyní dvakrát vyhrály Bonnerová s Nakládalovou, které si poradily s dvěma ruskými páry. Devátou nasazenou dvojici Světlana Cholominová, Naděžda Makroguzovová zdolaly v rozhodujícím třetím setu 15:12. Postup ze skupiny si pak zajistily výhrou 2:0 nad Marií Bočarovovou a Marií Voroninovou.

Už v úterý si po dvou hladkých výhrách zajistily postup do play-off obhájkyně stříbrných medailí Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou. K druhým utkáním dnes večer nastoupí muži. Ti pondělí zahájili na ME porážkami. Úvodní střetnutí nevyšlo nejlepšímu českému páru Ondřej Perušič, David Schweiner ani Janu Dumkovi s Václavem Berčíkem.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Nizozemsku:

Ženy: Skupina B: Hermannová, Sluková (2-ČR) - Štrbová, Dubovcová (18-SR) 2:0 (19, 9). Skupina F: Lehtonenová, Ahtiainenová (11-Fin.) - Kolocová, Kvapilová (6-ČR) 2:1 (-12, 19, 12). Skupina H: Bonnerová, Nakládalová (25-ČR) - Cholominová, Makroguzovová (9-Rus.) 2:1 (15, -18, 12), Bonnerová, Nakládalová - Bočarovová, Voroninová (24-Rus.) 2:0 (20, 17).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články