Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sluková: Není vůbec lehké tlak ustát a Bára to zvládla na jedničku

Přeháňkami ani zimou si úspěch zkazit nenechaly. Naopak hned po vítězném finále turnaje Světového okruhu v Ostravě Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová plánovaly oslavu.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová se radují z vítězství
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

"Oslavíme to s naším týmem, s fanoušky, bude večeře. Ale myslím, že to nebude nic velikého, protože jsme strašně unavené," usmívala se Sluková.

Pro Hermannovou jako ostravskou rodačku mělo vítězství v rodném městě ještě přidanou hodnotu a speciální význam. "Jelikož jsem tady viděla opravdu hodně známých tváří, jak všichni chodí, zdraví a smějí se, rychle jsem se vrátila do volejbalových let. Je pravda, že po sedmi letech, co už tady nebydlím, jsem se ve volejbalovém prostředí tady moc nenacházela, takže se mi teď sešlo na hřišti takových známých tváří, co jsem za celý život díky volejbalu poznala," řekla Hermannová.

Triumf po letech

Sluková si triumf na Světovém okruhu na českém písku zopakovala po několika letech. Do doby, kdy nastupovala společně s Kristýnou Kolocovou, už se ale moc nechtěla vracet.

"Myslím, že už je to strašných let a všichni jsme se posunuli dál. Jsem strašně ráda, že se nám to s Bárou povedlo, o to více, že se to povedlo v Bářině rodišti. Jsem na ni moc pyšná, protože já jsem ten tlak zažila na domácí půdě, já jsem z Prahy. Není vůbec lehké to ustát a Bára to zvládla na jedničku. Nemám důvod srovnávat, žiju v momentální radosti, že se nám to s Bárou povedlo," řekla Sluková.

Finálový duel ale nerozjely dobře a musely ho otáčet po prohraném prvním setu. Jako by na nich ležela deka z předešlých tří proher s Kanaďankami. "Je pravda, že jsme tam byly trošičku, když přišly ty chyby, ne asi úplně otrávené, ale asi trochu přešlé, že to zase nejde a zase jsme nenašly ten recept na ně," připustila Sluková.

"Ale možná jsme potřebovaly dostat zase ten první set takhle po tlamě, abychom se probudily a začaly hrát odvážněji. Tohle je světový tým, už mají medaili, v Itapemě skončily bronzové a myslím, že jejich nejhorší výsledek je páté, maximálně deváté místo, takže opravdu s nimi se nesmí hrát opatrně a rozvážně. A to jsme myslím od toho druhého setu začaly a vyplatilo se nám to," zhodnotila Sluková závěrečný zápas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články