Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hermannová se Slukovou slaví v Ostravě sladký triumf, Perušič a Schweiner na bronz nedosáhli

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková ovládly ostravský turnaj Světového okruhu. Ve finále porazily Kanaďanky Heather Bansleyovou a Brandie Wilkersonovou 2:1 na sety. Naopak Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem nevyužili sedm mečbolů a ve třetím setu utkání o bronz podlehli 24:26 ruskému páru Ilja Lešukov a Konstantin Semjonov.

Markéta Nausch Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová se radují z vítězství na turnaji v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Nejvýše nasazený ženský pár v semifinále porazil německé soupeřky Victorii Bieneckovou a Isabel Schneiderovou 21:19 a 21:17. V boji o zlaté medaile ztratily úvodní set s dobře hrajícími Kanaďankami 17:21. Ve druhém se však Češky výrazně zvedly a dovolily soupeřkám jen 15 bodů. V tie-breaku měly české jedničky navrch a po zásluze dokonaly útok na titul.

Nausch Sluková a Hermannová si přitom letos na World Tour zahrály první finále. Získaly druhý společný titul, na začátku společné kariéry ovládly v roce 2015 turnaj v Antalyi. Loni zkompletovaly medailovou sbírku druhým místem v Poreči a bronzem v Riu de Janeiro.

Perušič se Schweinerem nestačili v semifinále na skvěle podávající Poláky Piotra Kantora a Bartosze Losiaka. Páté nasazené dvojici podlehli 16:21 a 13:21. Chybující a nespolupracující ruský pár v boji o bronz ztratil úvodní set takřka bez odporu, jenže v následném hustém dešti se vzchopil a vyrovnal. V tie-breaku vedli Češi po Schweinerově bloku už 14:12, ale nakonec jim k vítězství nestačilo ani sedm mečbolů. Rusové proměnili svůj šestý. Přesto si vylepšili maximum. Na turnaji čtyřhvězdičkové kategorie dosud byli nejlépe pátí v dubnu v Číně.

"Mrzí nás asi nejvíce ztráta na 15:13, to jsme měli na ruce. Tohle byla bodovka, chyběl kousek," řekl Schweiner o velké šanci na vítězství ve třetím setu.

Zklamání z těsné porážky bylo pár minut po utkání silnější než radost z nečekaně úspěšného turnaje, na kterém se s nimi do závěrečných zápasů moc nepočítalo. "Hodnotíme to samozřejmě kladně, když se podíváme, kolik týmů, které jsou v žebříčku dlouhodobě před námi, jsme nechali za sebou. Teď ale převažuje zklamání. Jsou to pro nás velké zkušenosti. Mohli jsme prohrát už dvakrát ve skupině, je to lepší takhle a skončit čtvrtí. Ten zápas o třetí místo byl v závěru hodně o štěstí," řekl Schweiner.

Turnaj Světového okruhu kategorie 4* v plážovém volejbalu v Ostravě:

Muži:

Finále: Herrera, Gavira (12-Šp.) - Kantor, Losiak (5-Pol.) 2:1 (25, -15, 11),

o 3. místo: Semjonov, Lešukov (24-Rus.) - Perušič, Schweiner (8-ČR) 2:1 (-14, 18, 24),

semifinále: Kantor, Losiak - Perušič, Schweiner 2:0 (16, 13), Herrera, Gavira - Semjonov, Lešukov 2:0 (19, 26).

Ženy:

Finále: Hermannová, Nausch Sluková (1-ČR) - Bansleyová, Wilkersonová (5-Kan.) 2:1 (-17, 15, 13),

o 3. místo: Borgerová, Kozuchová (12-Něm.) - Bienecková, Schneiderová (9-Něm.) 2:0 (19, 18),

semifinále: Hermannová, Nausch Sluková - Bienecková, Schneiderová 2:0 (19, 17), Bansleyová, Wilkersonová - Borgerová, Kozuchová 2:1 (-18, 20, 12).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články