Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hermannová se Slukovou jsou v osmifinále, postup slaví i Perušič se Schweinerem

Nasazené jedničky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková postoupily na turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu v Ostravě do osmifinále. První kolo play-off zvládli v mužské soutěži i Ondřej Perušič a David Schweiner. Oba páry obsadí v turnaji kategorie 4* nejhůře deváté místo. Čtyři další domácí dvojice dnes nezvládly zápasy o postup do vyřazovací části. 

Ondřej Perušič
zdroj: ČT4

Hermannová se Slukovou prošly ze skupiny už ve čtvrtek a v prvním vyřazovacím kole porazily ukrajinskou dvojici Valentyna Davidovová, Jevgenija Ščypkovová dvakrát 21:17. O postup do čtvrtfinále budou v sobotu bojovat s polskou dvojicí Kinga Kolosiňská, Katarzyna Kocioleková.

"Občas to není výhoda být nasazené vysoko. Jsme papírové favoritky a ne snadno se s tím hraje. Týmy, které nemají vůbec co ztratit, jako právě dnes Ukrajinky, ty jsou nejnebezpečnější. Byly tam nervózní momenty, suverénní jsme jednoznačně nebyly, ale když se jde do koncovky, je to vyrovnané a máte výhodu domácích fanoušků, tak právě ti lidi vás hodně tlačí," pochvalovala si Sluková.

Je nám líto, video expirovalo.
Kolocová s Kvapilovou se s turnajem v Ostravě loučí

Osmí nasazení Perušič se Schweinerem dopoledne nejprve nezvládli ve skupině souboj o přímý postup do osmifinále a Rusové Konstantin Semjonov a Ilja Lešukov je porazili 21:17 a 21:16. Na úvod play-off ale přehráli 2:1 švýcarský pár Adrian Heidrich, Mirco Gerson. První set vyhráli hladce 21:13, druhý ale po nepovedené koncovce ztratili poměrem 19:21.

Ve zkráceném rozhodujícím setu šli domácí hráči záhy až do pětibodového vedení a po prvním mečbolu zvítězili 15:12. Ve čtvrtfinále je čeká další konfrontace s ruskými soupeři, budou jimi turnajové desítky Oleg Stojanovskij a Igor Veličko.

"Rozhodující faktor byli diváci. Lidi nám hrozně pomohli, byla úžasná atmosféra, to se hraje vždycky líp. Kluci ze Švýcarska tady na centrkurtu ještě nehráli a asi je zaskočila ta kulisa," řekl Perušič. "První set byl z jejich strany plný chyb, nervózní. Ve druhém už začali hrát, jak je známe, zatlačili na servisu. V tie-breaku se nám ale povedl začátek a asi se zase projevila i nervozita na soupeřově straně," dodal.

Mezi vyřazenými byly po druhé porážce ve skupině překvapivě i vicemistryně Evropy Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou. Ve čtvrtek jim první prohru v Ostravě připravily právě Kolosiňská s Kociolekovou.

Kolocové s Kvapilovou se v areálu Dolních Vítkovic v utkání s lotyšským týmem Anastasija Kravčenková, Tina Graudinová nevydařil první set, druhou sadu pak prohrály o dva míče a s turnajem se rozloučily. "Strašně nás to mrzí. Člověk hraje doma jednou za rok, před domácím publikem jsme se chtěly ukázat co nejlépe," řekla novinářům Hoidarová Kolocová.

Těžkou pozici měly Martina Bonnerová s Šárkou Nakládalovou, které nastoupily proti Američankám Nicole Branaghové a trojnásobné olympijské vítězce Kerri Walshové Jenningsové. "K výhře byl jen kousek, to mrzí, měly jsme hrát odvážněji," litovala Nakládalová po porážce 18:21, 20:22. Postup nevybojovali ani Filip Habr s Davidem Lencem a Jan Dumek s Václavem Berčíkem.

Výsledky turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu v Ostravě

Muži:

Skupina H: Semjonov, Lešukov (24-Rus.) - Perušič, Schweiner (8-ČR) 2:0 (17, 16).

Skupina A: 11:30 Habr, Lenc (32-ČR) - Varenhorst, Bouter (17-Niz.).

Skupina B: 12:20 Dumek, Berčík (31-ČR) - Prudel, Szalankiewicz (18-Pol.).

Ženy:

Skupina B: Walshová Jenningsová, Branaghová (18-USA) - Bonnerová, Nakládalová (31-ČR) 2:0 (18, 20).

Skupina F: Kravčenoková, Graudinová (27-Lot.) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová (11-ČR) 2:0 (12, 19).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články