Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Češi proti Chile dominovali a v boji o Ligu národů si připisují další výhru

Čeští volejbalisté vyhráli v kvalifikaci o účast v Lize národů skupinu B a postoupili do semifinále. Ve druhém utkání v Portugalsku porazili Chile 3:0 na sety stejně jako o den dříve Kubu.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: KRZYSZTOF CICHOMSKI

Svěřenci trenéra Michala Nekoly výběr Chile jasně převyšovali a večerní zápas měli pod kontrolou. Zápas ovládli po setech 25:15, 25:17 a 25:18. Po jasném prvním setu nechal trenér odpočívat nahrávače Janoucha, libero Moníka nebo blokaře Sobotku a dal šanci ostatním hráčům.

I tak měli čeští volejbalisté před prázdnými tribunami převahu ve všech herních činnostech. Druhou skupinu vyhraje s největší pravděpodobností domácí Portugalsko a Češi se v sobotním semifinále utkají s Estonci, s kterými minulý týden prohráli 0:3 ve finále Evropské ligy v Karlových Varech. Pouze vítěz kvalifikace získá místo v Lize národů 2019.

Kvalifikace volejbalistů o postup do Ligy národů v Matosinhos (Portugalsko):

Skupina B:

ČR - Chile 3:0 (15, 17, 18) Rozhodčí: Goren (Izr.), Guillet (Fr.). Čas: 74 min. Sestava ČR: Finger 8, Džavoronok 12, Šulista 9, Janouch, Sobotka 5, Zajíček 3, libero Moník - Hadrava 8, Patočka 5, P. Bartoš, Beer 4, libero Pfeffer. Trenér: Nekola. Nejvíce bodů Kuby: V. Parraguirre 9, T. Parraguirre 7. Skupina A: Portugalsko - Estonsko 3:0 (19, 16, 20), Estonsko - Kazachstán 3:1 (22, -19, 19, 20).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy