Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Estonsko bylo nad české síly. Reprezentanti skončili druzí, třetí je Turecko

Finále Evropské ligy se české reprezentaci nepovedlo. V závěrečném duelu Final Four se z výhry radovali Estonci po jasném výsledku 3:0 na sety. Přes porážku si Češi zajistili kvalifikaci o Ligu národů. Třetí místo obsadilo Turecko, které přetlačilo Portugalce až ve zkrácené sadě.

Utkání Česko - Estonsko
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

O porážce českého týmu nakonec rozhodl videozáznam, po závěrečném autu českých hráčů na konci třetího setu se tak Estonci mohli radovat z vítězství. Volejbalisté Estonska šli za výhrou od počátku, v prvních dvou sadách dominovali v útoku a pohlídali si koncovky všech setů.

Češi si však díky finálové účasti zajistili i přes porážku 21:25, 22:25 a 21:25 kvalifikaci o Ligu národů, což byl hlavní cíl svěřenců trenéra Michala Nekoly. "Soupeř byl lepší a zasloužil si vítězství. Jejich 'středáci' měli výškovou převahu a obranu měli srovnanou. V Portugalsku se budeme prát o další vítězství," zhodnotil duel Nekola.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté nestačili na Estonsko a v Evropské lize skončili druzí

Zápas o třetí místo mezi Tureckem a Portugalskem nakonec rozhodla až zkrácená sada, ve které Portugalci vedli 5:2, ale nadějný náskok neudrželi, rázem prohrávali 7:10 a ztrátu už nedohnali. Naopak Turci využili hned první mečbol a rozhodující set vyhráli 15:11.

Nakonec se tak ukázala mírná převaha vítězů, kteří vedli v utkání po prvním i třetím setu. Volejbalisté Turecka se mohli radovat už ve čtvrté sadě, ale její závěr nezvládli. Přesto si došli pro třetí místo po výhře 25:16, 21:25, 25:14, 22:25 a 15:11.

Evropská liga volejbalistů v Karlových Varech:

Finále: ČR - Estonsko 0:3 (-21, -22, -21)

Sestava a body ČR: Finger 18, Džavoronok 12, Zajíček 10, Janouch 1, Michálek 1, Sobotka 2, libero Moník - Hadrava 1, A. Bartoš 5, P. Bartoš, Patočka 1. Trenér: Nekola. Nejvíce bodů Estonska: Venno 14, Teppan 13, Tammemaa 12.

O 3. místo: Turecko - Portugalsko 3:2 (16, -21, 14, -22, 11).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články