Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Volejbalisté touží po finále Evropské ligy, v cestě stojí Turecko

Volejbalisté mají ideální příležitost, jak si zajistit účast v kvalifikaci o Světovou ligu. Domácí prostředí v Karlových Varech mohou využít k postupu do finále Evropské ligy, který jim zajistí zápasy o posun mezi elitu. Přímý přenos semifinálového utkání Česko – Turecko sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz od 19 hodin.

Čeští volejbalisté
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: KRZYSZTOF CICHOMSKI

"Věřím, že ukážeme charakter, protože to nebude jednoduché. Motivace doma je o to větší. Doufám, že fanoušci dorazí v hojném počtu, my se jim odvděčíme výkonem na maximum a postoupíme do finále," řekl trenér Michal Nekola.

V základní skupině se ale jeho týmu nedařilo. Češi vyhráli jen dva z šesti zápasů a v konkurenci Portugalska, Finska a Španělska obsadili poslední místo. Do zápasů nastupovali s vědomím, že mají díky pořadatelství Final Four postup jistý.

"Nepodcenili jsme to, pokaždé chceme vyhrát, ale přistoupili jsme k tomu trošku jinak. Dávali jsme příležitost všem hráčům, aby všichni hráli a ukázali, co v nich je. A souhra nebyla ideální," vrátil se Nekola k dění ve skupině.

Nyní už by měla být jasná sestava, která by měla vykročit za úspěchem. "Věřím, že to zvládneme," řekl kouč. Dá se očekávat, že na nahrávce bude Janouch a na liberu Moník, otázkou ale je, zda bude na univerzálu Finger, nebo Hadrava.

Základem bude udržet koncentraci po celý zápas, s čímž měli volejbalisté dosud potíže. "Pokud hrajeme soustředěně, můžeme porazit kohokoli. Klíčem k úspěchu bude hrát od začátku do konce a klasicky se porvat se servisem a přihrávkou," sdělil Nekola.

Turecko vyhrálo skupinu B, nechalo za sebou i Nizozemce. Češi hráli s Turky loni v přípravě na mistrovství Evropy a oba zápasy prohráli. "Mají výborné účko, dělá hodně bodů," upozornil Nekola na kvality univerzála Metina Toye. "A taky střeďáky. Pokud mají přihráno, hrají dobře středem a výborně brání," konstatoval český trenér.

Druhou semifinálovou dvojici vytvoří v KV Areně celky Portugalska a Estonska. Vítězové se ve čtvrtek utkají ve finále od 19 hodin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články