Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi nechtějí klopýtnout s Portugalskem, ženy hrají na Slovensku

Skupinová fáze volejbalové Evropské ligy vstupuje do druhé poloviny. Ženský výběr v dosavadních třech zápasech neztratil ani set a roli favorita chce potvrdit v odvetném duelu se Slovenskem v Bratislavě. Čeští reprezentanti od 18:00 hostí Portugalsko a pokusí se dosáhnout na druhou výhru a odpoutat od konce tabulky. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz.

České volejbalistky
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Svěřenci trenéra Michala Nekoly budou v posledním domácím duelu navazovat na sobotní výhru proti Španělsku (3:1). "Proti Portugalcům chceme potvrdit vzrůstající formu a vyhrát. Nejlépe za tři body," uvedl Nekola. Už by měl mít k dispozici i Matyáše Démara, jenž po narození syna dostal na víkend volno.

Portugalci v minulém kole překvapili výhrou ve Finsku (3:2). "Skupina se hodně zamotala, v konečném účtování může rozhodovat každý set," dodal Nekola, jehož tým má díky pořadatelství závěrečného turnaje účast ve Final Four jistou.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté zdolali Španělsko a dali zapomenout na porážky s Finskem

Volejbalistky po dvou výhrách nad Španělskem v sobotu přehrály jasně Slovensko 3:0, v Bratislavě ale čekají těžší zápas. "Slovenky budou chtít v domácím prostředí podat lepší výkon. Musíme se soustředit na naši hru a tlačit servisem," uvedla kapitánka Barbora Purchartová.

Výhra na Slovensku by přiblížila volejbalistky k účasti ve Final Four, které je na programu 14. a 15. června v Maďarsku. V posledních dvou kolech ve skupině ale na ně ještě čekají dva zápasy proti favorizovanému Bělorusku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články