Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Češky neprošly na brazilském písku přes čtvrtfinále

Oba české páry plážových volejbalistek obsadily na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Brazílii páté místo. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou ve čtvrtfinále podlehly Kanaďankám Heather Bansleyové a Brandie Wilkersonové 0:2, Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou dokázaly sebrat domácí dvojici Maria Antonelliová, Carol jen úvodní set.

Sport
zdroj: ČT4

Nausch Sluková s Hermannovou v pátek zvládly tři zápasy, v play-off vyřadily i nasazené jedničky Barbaru s Fernandou. Dnes ale v utkání o postup do semifinále s devátými nasazenými Bansleyovou a Wilkersonovou hladce prohrály.

Na první společné semifinále na okruhu marně útočily Kolocová s Kvapilovou. Nad brazilskými favoritkami přitom vyhrály první set po dramatické koncovce 28:26 a v druhém pak vedly 10:7, ale Carol a dvojnásobná medailistka z MS Antonelliová dokázaly zápas otočit.

Ondřej Perušič a David Schweiner skončili v Itapemě devátí. Po dvou výhrách v základní skupině postoupili čeští reprezentanti přímo do druhého kola play-off, v tom ale v pátek večer podlehli švýcarské dvojici Nico Beeler, Marco Krattiger ve třech setech.

Rozhodující sada skončila těsným vítězstvím Švýcarů 15:13. Ti přitom byli v turnaji nasazení jako číslo 19, o šest pozic níž než Perušič se Schweinerem. Český pár by v případě postupu do čtvrtfinále vyrovnal svůj životní výsledek na Světovém okruhu, páté místo z dubnového čtyřhvězdičkového turnaje v Číně.

Výsledky turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu v Itapemě

Muži - play off:

2. kolo:

Beeler, Krattiger (19-Švýc.) - Perušič, Schweiner (13-ČR) 2:1 (14, -15, 13).

Ženy - play off:

Čtvrtfinále:

Bansleyová, Wilkersonová (9-Kan.) - Sluková, Hermannová (4-ČR) 2:0 (14, 17), Maria Antonelliová, Carol (5-Braz.) - Kolocová, Kvapilová (13-ČR) 2:1 (-26, 16, 12).

Perušič se Schweinerem skončili devátí, obě ženské dvojice obsadily páté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články