Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Volejbalistky Olomouce přetlačily Liberec ve čtyřech setech a potvrdily druhou příčku

Ve 28. kole volejbalové extraligy žen se utkala Olomouc s Libercem. Hanačky zvládly nabitý program a v domácí soutěži těsně přehrály liberecké volejbalistky 3:1 po setech 25:22, 22:25, 25:17 a 25:23. Olomouc si připsala třetí výhru v řadě, naopak Liberec prohrál potřetí v řadě.

Utkání Prostějov - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Olomoucké volejbalistky se musely vypořádat s nahuštěným programem v posledních dnech. Od 3. března sehrály pět utkání a ve 28. kole je navíc čekal nepříjemný soupeř  Liberec. Hanačky však pozici domácího favorita ustály, i když po dvou setech byl stav vyrovnaný.

Ve třetí sadě ale hostujícím hráčkám došel dech a set prohrály jasně 17:25. Hanačky se uklidnily, zlepšily se na bloku a koncovku čtvrtého setu dotáhly do vítězného konce po výsledku 25:23.

Je nám líto, video expirovalo.
Olomouc si poradila s Libercem, Hanačky vyhrály 3:1 na sety

"Měli jsme respekt z dnešního utkání, ale jsem rád, že holky k tomu přistoupily zodpovědně a zvládly to. Minule jsme hráli také s Libercem a dost jsme kazili na servisu, teď to bylo daleko lepší. Myslím si, že náš kvalitní servis rozhodl," řekl trenér Olomouce Jiří Teplý.

"Myslím si, že jsme to prohráli na síti. Nezvládáme situace na síti a trápíme se na útoku. To, co ubráníme, nedokážeme složit. To je už delší dobu problém a do play-off na tom musíme zapracovat," uvedl kouč Liberce Libor Gálik.

Uniqa extraliga volejbalistek - 28. kolo nadstavby:

Skupina o 1.-6. místo: Olomouc - Liberec 3:1 (22, -22, 17, 23) Nejvíce bodů: Napolitano 14, Strušková 12, Košická 11 - Staňková 17, Krišková 12, Holubcová 10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články