Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Prostějov na Fenerbahce nestačil, favoritovi ale sebral set

Ani velmi dobrý výkon ve třech ze čtyř setů nestačil v Lize mistryň volejbalistkám Prostějova k úspěchu proti Fenerbahce Istanbul. Hanačky prohrály s jedním z favoritů celé soutěže 1:3 po setech 25:20, 14:25, 19:25 a 21:25. Tureckému soupeři ale zvládly sebrat první sadu a v koncovce čtvrté sady nebyly daleko od tie-breaku, když vedly 21:19, ale pak už dominovalo Fenerbahce. 

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Prostějovské hráčky začaly nebojácně a využily v úvodu šance, které jim úřadující turecké šampionky a vítězky Ligy mistryň z roku 2012 nabídly.

Zpočátku totiž nepředváděly očekávanou kvalitu, občas se dopustily chyby a svěřenkyně Miroslava Čady je trestaly. Odměnou jim bylo vítězství 25:20.

Po změně stran se však hvězdný kádr Fenerbahce dostal do pohody a dominoval zejména při obraně na síti.

Jen ve druhém setu získaly hostující hráčky blokem osm bodů a v celém zápase 17. Prostějov bodoval blokem dohromady sedmkrát.

"Nebylo to špatné utkání. Vyrovnali jsme se jim na přihrávce a na podání, ale zejména na bloku proti nám stála velká síla a v útoku to bylo rozdílné zásluhou Rahimovové a Pereiraové. To jsou bombardérky, těžko jsme na ně hledaly obranu," řekl Čada.

Favorit z Istanbulu získal další dvě sady 25:14, 25:19, ale v koncovce čtvrtého dějství se Prostějov dostal do vedení 21:19. Šestibodovou šňůrou však turecký tým jejich naději utnul.

Vzájemnou bilanci Fenerbahce vylepšilo o sedmou výhru, dohromady při nich ztratilo jen dva sety. "Holky se praly statečně a je to další motivace," ocenil Čada.

V příštím kole se Čadův výběr představí 10. ledna v Itálii proti Coneglianu, které Ligu mistryň zahájí ve středu v derby s Novarou.

"Vzhledem k tomu, že oba týmy vedou italskou ligu, tak se obávám, že proti nám bude zase velká síla. Ale v každém zápase čekáme na šanci, kdy bychom mohli urvat nějaký set, případně vítězství," dodal Čada.

Agel Prostějov - Fenerbahce Istanbul 1:3 (20, -14, -19, -21)

Rozhodčí: Isajlovic (Rak.), Sokolová (Pol.). Čas: 103 min. Diváci: 1300.

Sestava a body Prostějova: Emontsová 10, Trnková 9, Horká 13, Kossányiová 12, Herelová 7, Weissová 1, libero Kovářová - Nová. Trenér: Čada.

Nejvíce bodů Fenerbahce: Rahimovová 26, Pereiraová 19, Erdemová 14.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články