Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brno i Karlovarsko se ve Vyzývacím poháru radovaly z výhry

Volejbalisté Brna i Karlovarska vstoupili vítězně do třetího kola Vyzývacího poháru. Brno v domácím prostředí porazilo ukrajinského mistra Lokomotiv Charkov hladce 3:0. Karlovarsko naopak rozhodlo o vítězství 3:2 v Záhřebu až v koncovce tie-breaku, kterou po šestibodové šňůře vyhrálo 15:12. Odvety jsou na programu 20. prosince.

Brňané vstoupili do utkání nesoustředěně a aktivně hrající ukrajinský tým rychle získal náskok 7:1. Po tomto varování se svěřenci trenéra Ondřeje Marka probrali a servisem i důraznějším útokem dostali protivníka pod tlak. Srovnali skóre na 8:8 a ve vyrovnaném průběhu úvodního setu lépe zvládli koncovku.

"Jsem rád, že nás ze špatného začátku dostal servis, kterému se hodně věnujeme. Dopouštěli jsme se zbytečných chyb při jednoduchých míčích nebo nestandardních situacích soupeře," uvedl trenér Marek.

V dalších dvou setech Charkov vzdoroval vždy pouze v úvodu a domácí volejbalisté bez komplikací dotáhli zápas do vítězného konce. Hlavním tahounem brněnského týmu byl univerzál Štefan Okošanovič, který si připsal 20 bodů.

"Charkov přijel s tím, že se nemá čeho bát. Měli jsme v naší hře hluchá místa. Do odvety půjdeme s pokorou. V minulém kole Vyzývacího poháru jsme si v odvetném souboji doma s chorvatskou Kaštelou ověřili, že musíme jít do každého zápasu s maximální koncentrací," řekl kapitán brněnského týmu Michal Hrazdira.

Karlovarsko odehrálo v Chorvatsku mnohem vyrovnanější zápas. Čtyři sety skončily minimálním rozdílem dvou bodů, v tie-breaku pak domácí Mladosti nestačil k výhře ani náskok 12:9. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka podali v závěru bezchybný výkon, nejlepším hráčem Karlovarska byl Filip Rejlek s 26 body.

Mladost Záhřeb - Karlovarsko 2:3 (24, -23, -24, 23, -12)

Rozhodčí: Bozkurt (Tur.), Weinberger (Švýc.). Čas: 141 min.

Sestava a body Karlovarska: Hudeček 11, Prešinský 6, Rejlek 26, Zmrhal 20, Treial 14, Ropret 2, libero Pfeffer - M. Kriško 2, Široký 1. Trenér: Novák.

Nejvíce bodů Záhřebu: Sedlaček 29, Prlič 22, Dukič 12. Odveta se hraje 20. prosince v Karlových Varech.

Volejbal Brno - Lokomotiv Charkov 3:0 (23, 19, 19)

Rozhodčí: Nikolič (Bos.), Rodríguez (Šp.). Čas: 72 min. Diváci: 450.

Sestava a body Brna: Handlíř 6, Pražák 6, Boula 2, Hrazdira 13, Mendoza 11, Okošanovič 20, libero Weber - Římal, Červinka. Trenér: Marek.

Nejvíce bodů Charkova: Tomyn 13, Drozd 11, Kapajev a Ostapenko po 5. Odveta se hraje 20. prosince.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články