Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Komplex prolomen, Hoidarová Kolocová s Kvapilovou jsou mistryněmi republiky

Praha - Od rozchodu úspěšného beachvolejbalového dua Markéta Nausch Sluková - Kristýna Hoidarová Kolocová triumfovala v každém vzájemném utkání první jmenovaná s novou spoluhráčkou Barborou Hermannovou. Ve finále republikového šampionátu nicméně jejich úspěšná série skončila. Hoidarová Kolocová totiž po boku Michaly Kvapilové zvítězily 2:0. Mezi muži slavili Martin Pihera s Marcelem Myslivečkem. 

Radost Michaly Kvapilové a Kristýny Hoidarové Kolocové
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

Obě favorizované ženské dvojice, jež se mohou shodně pyšnit titulem vicemistryň Evropy, prošly do finále naprosto hladce. V základní skupině měly dokonce navlas stejné celkové skóre 126:65 a set neztratily ani ve vyřazovací části.

Sluková a Hermannová zatím pokaždé odcházely ze vzájemných soubojů s úsměvem po vítězství, během turnajů Světového okruhu uspěly čtyřikrát. V Praze se však jejich soupeřky zaměřily na podání i v útoku na Slukovou, která pod tlakem chybovala. Ve druhém dějství sice Kolocová s Kvapilovou přišly o čtyřbodový náskok, ale záhy ho zase měly zpět a nezastavitelně mířily za mistrovským titulem.

Kolocová získala dokonce čtvrtý za sebou. Zlatou sérii přitom v roce 2014 zahájila právě se Slukovou. "Klíčem byl příjem. Když jsme s nimi předtím prohrály, trápily jsme se na přihrávce. Je to krásná třešnička po té sezoně. Byla nad očekávání," řekla Kolocová.

"Nám se dařilo strašně málo věcí. Holky byly lepší, ukázaly nejlepší hru, co jsem od nich viděla," uznala Hermannová. "Zasloužily si to," doplnila Sluková. Třetí místo obsadily Martina Bonnerová a Šárka Nakládalová.

Mužská trofej zamířila do rukou Myslivečka s Piherou

Noví šampioni překvapili už ve čtvrtfinále vyřazením obhájců titulu Jindřicha Weisse a Martina Tichého, poté zvládli i semifinále a ve finále zaskočili i největší favority republikového mistrovství. Schweiner s Perušičem sice vyhráli úvodní set, ale následně už zaostávali.

"Na tenhle den budu vzpomínat hodně dlouho," zářil Pihera. "Podařilo se nám úplně všechno," dodal Mysliveček. "Věřili jsme si, jenže oni téměř nechybovali," uznal Perušič. Bronz vybojovali Václav Berčík a Jan Dumek, na velezkušenou dvojici Petr Beneš - Přemysl Kubala medaile nezbyla.

Mistrovství republiky v plážovém volejbalu v Praze (areál Gutovka):

Muži:

Finále: Pihera, Mysliveček - Schweiner, Perušič 2:1 (-18, 15, 12), o 3. místo: Berčík, Dumek - P. Beneš, Kubala 2:0 (15, 11).

Ženy:

Finále: Kvapilová, Kolocová - Hermannová, Sluková 2:0 (18, 15), o 3. místo: Bonnerová, Nakládalová - Štochlová, Maixnerová 2:1 (9, -19, 9).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články