Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rusové doplnili Němce ve finálovém složení evropského šampionátu

Krakov/Katovice - Ve finále volejbalového mistrovství Evropy se střetnou výběry Ruska a Německa. Němci přetlačili v prvním semifinále Srbsko, i když prohrávali už 0:2 na sety. V páté zkrácené sadě ale zvítězili 15:13 a dokonali perfektní obrat. Rusové si pak pohlídali postup v zápase proti Belgii, které nedali šanci, a vyhráli hladce 3:0 po výsledku 25:14, 25:17 a 25:17. Přímý přenos finálového utkání sledujte v neděli na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 20:20.

Utkání Rusko - Belgie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Krzysztof Porebski

Svěřenci trenéra Andrey Gianiho, na něž Češi nedokázali vedle čtvrtfinále vyzrát ani předtím v základní skupině, prohrávali se Srby už 0:2 na sety. Ve třetí sadě sice snížili, ve čtvrtém setu si ale mistři Evropy z roku 2011 vypracovali dva mečboly. Žádný ale neproměnili a Němci v závěru po skvělém výkonu a obratu slavili postup.

Medaili z Krakova přidají do sbírky k bronzu z posledního mistrovství světa v roce 2014. "Byl to neuvěřitelný zápas. Druhý set byl příšerný, ale pak jsme se vrátili. Srbové hráli na špičkové úrovni, jenže my dokázali znovu najít svůj rytmus, důvěru v sebe sama a na konci zaslouženě vyhráli," řekl kouč Giani, hvězda světového volejbalu z 90. let, jenž vede Němce od letoška.

Rusové s velkou převahou zdolali 3:0 Belgii, další překvapení šampionátu. Mohou tak navázat na titul z roku 2013 a vynahradit si zklamání z minulého Eura, kde vypadli ve čtvrtfinále. Nedělní zápas o zlato začne ve 20:30.

Mistrovství Evropy volejbalistů v Polsku - semifinále v Krakově:

Německo - Srbsko 3:2 (-24, -15, 18, 25, 13), Rusko - Belgie 3:0 (14, 17, 17).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články