Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Volejbalovou Grand Prix II ovládlo Polsko, Češky skončily čtvrté

Ostrava – Na české volejbalistky zůstala v závěrečném Final Four druhé divize Grand Prix v Ostravě až poslední, čtvrtá příčka. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera prohrály v utkání o třetí místo navzdory velice vyrovnanému průběhu s Německem 1:3. Z triumfu se radují hráčky Polska, které ve finále porazily Koreu jednoznačně 3:0.

Barbora Purchartová
zdroj: ČTK/Stejskal Ivo

Jen s výjimkou druhého setu, který jasně ovládly domácí hráčky, bylo utkání o 3. místo vzácně vyrovnané a rozhodovaly ho detaily v závěrech jednotlivých sad. I když v té úvodní si Češky udržovaly těsný náskok, Němky se v koncovce výrazně zvedly zásluhou Lippmannové a získaly ho v poměru 25:23.

Pak se na české straně rozehrály zejména Kojdová s Toufarovou, Češky si ve druhé polovině setu vytvořily až sedmibodový náskok a zvítězily v něm přesvědčivě 25:17. Němky však byly postupně mírně lepší na podání, díky němuž si vypracovaly vítězné herní situace, a po setech 25:20 a 25:23 slavily celkové vítězství.

"Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, který rozhodly opravdu maličkosti v koncovkách prvního a čtvrtého setu, které jsme shodně ztratili tím nejtěsnějším poměrem," konstatoval Pommer. "Výborný zápas odehrála Toufarová, ke které se přidala i Kojdová. Dobře jsme bránili na síti, ale největší rozdíl byl na servisu, kde nás tlačily. Nám pak v důležitých situacích ulítly jeden dva příjmy, což bylo rozhodující," dodal kouč.

I když se českému celku v Ostravě nepovedlo vyhrát ani jedno ze dvou utkání, trenér byl s jeho hrou spokojený. "Já jsem s tím, co jsme odehráli, spokojený. S ohledem na postavení soupeřů na žebříčku jsme chtěli bojovat a uhrát co nejvíce setů a pokusit se o vítězství. I když se to nepovedlo, celkově to hodnotím dobře. Byla to velice kvalitní příprava na kvalifikaci mistrovství světa, která nás čeká v dalším bloku," řekl Pommer. 

Finále:

Polsko - Korea 3:0 (19, 21, 21)

O 3. místo:

ČR - Německo 1:3 (-23, 17, -20, -23)
Sestava a body ČR: Vincourová 5, Purchartová 8, Strušková 11, Mlejnková 13, Kojdová 19, Toufarová 16, libero Dostálová - Kohoutová, Bednářová. Trenér: Pommer. Nejvíce bodů Německa: Lippmannová 26, Geertiesová 12. Rozhodčí: Búdaja (Tun.), Ortiz (Dom. rep.). Čas: 113 minut. Diváci: 2000.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články