Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ve finále MS ve volejbale do 21 let se střetne Kuba s Polskem

Brno / České Budějovice – Mistrovství světa volejbalistů do 21 let míří k vrcholu. O titul se utká tým Kuby, jenž vyřadil obhájce titulu z Ruska, s Poláky, kteří si v napínavém duelu poradili s Brazílií. Čeští volejbalisté prohráli s Japonskem 2:3 a na domácím turnaji skončí nejlépe předposlední. 

Svěřenci trenéra Ivana Pelikána si v sedmém zápase připsali šestou porážku, z toho čtvrtou po pětisetovém boji. Dosud na šampionátu zdolali pouze Maroko, které bude v neděli v Českých Budějovicích jejich soupeřem v utkání o 15. místo.

Český tým přehrával Japonsko pouze v prvních dvou setech, které vyhrál 25:22 a 25:20. V dalším průběhu zápasu domácí volejbalisté postupně ztráceli útočnou sílu, nedařilo se jim dostat soupeře pod tlak podáním a dopláceli na nevynucené chyby.

"Těžce se to hodnotí. Opět jsme vedli 2:0, ve třetím setu to bylo 15:15, ale opět jsme to nedohráli. Proč to tak je, jestli je příčinou nervozita nebo nezkušenost, to lze bohužel jen těžko říci," uvedl trenér Pelikán. 

Houževnatí Japonci převzali od třetího dějství iniciativu, vyrovnali a dotáhli zápas do tie-breaku. Ten už počtvrté v turnaji svěřenci kouče Pelikána nezvládli. Nejlepším hráčem českého výběru byl Matěj Šmídl s 20 body, smečař seniorské reprezentace Donovan Džavoronok přidal 19 bodů. 

"První dva sety jsme podali parádní výkon. Třetí set byl ještě vcelku dobrý, ale ve čtvrtém setu jsme nepochopitelně polevili. Do tie-breaku jsme vstoupili špatně, po několika střídáních jsme se do zápasu vrátili. Udělali jsme pár chyb a vyhrálo Japonsko," řekl kapitán týmu Kristián Červinka. 

Mistrovství světa volejbalistů do 21 let:

Semifinále (Brno):

Kuba - Rusko 3:1 (15, 18, -16, 23), Polsko - Brazílie 3:2 (21, 19, -21, -23, 12). 

O 13.-16. místo (České Budějovice):

ČR - Japonsko 2:3 (22, 20, -21, -15, -13)
Sestava a body ČR: M. Džavoronok 2, Mikulenka, D. Džavoronok 19, Šmídl 20, Vašina 14, Horák 6, libero Kunc - Hudák 5, Červinka 1, Indra 3, Šulc 1, Suda. Trenér: Pelikán.

USA - Maroko 3:0 (18, 23, 21). 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články