Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Ostravské volejbalistky první čtvrtfinále s Krasnojarskem nezvládly

Ostrava - Volejbalistky Ostravy prohrály v úvodním čtvrtfinále Vyzývacího poháru s Krasnojarskem 1:3 po setech 16:25, 23:25, 25:22 a 15:25. Odveta se hraje 7. března v Rusku, domácí výsledek ale svěřenkyním trenéra Zdeňka Pommera nedává velké šance na postup.

V předchozím kole Vyzývacího poháru vyřadily Ostravanky bez větších komplikací v českém derby KP Brno. V posledních zápasech ale výkonnost týmu poklesla a Ostrava třikrát za sebou nestačila na Olomouc – dvakrát v semifinále Českého poháru a jednou v extralize.

Ruský favorit v Ostravě hladce vyhrál úvodní set, ale domácí hráčky ho pak v úvodu druhého dějství zaskočily sedmi body za sebou. Ani to jim však k zisku sady nestačilo, neboť Krasnojarsk dokázal ztrátu smazat a koncovku nejtěsnějším rozdílem vyhrál.

V třetím setu naopak Ostravanky vedení udržely, ve čtvrtém si ale přední ruský klub rychle vypracoval desetibodový náskok. V domácí odvetě mu tak budou k postupu do semifinále stačit dva sety.

TJ Ostrava - Jenisej Krasnojarsk 1:3 (-16, -23, 22, -15)

Rozhodčí: Kovačevič (Č. Hora), Pajevskyj (Ukr.). Čas: 103 min.

Sestava a body Ostravy: Toufarová 7, Kvapilová, Zedníková 14, P. Kojdová 19, Nachmilnerová 6, Válková 6, libero Červenková - Zemanová 5, Diatková, Čuboňová, Faltínová 1, Součková. Trenér: Pommer.

Nejvíce bodů Krasnojarsku: Frolovová 19, Manziuková 16, Kuzněcovová 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články