Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Volejbalisté Příbrami přehráli Jihostroj, který přišel o zraněného Geverta

Praha - Příbrami se po vánoční přestávce dařilo a díky obratu v utkání proti Českým Budějovicím ztrácí na Jihostroj po výhře 3:2 jediný bod. Jihočeši v zápase počítali ztráty, kromě dvou bodů přišli i o chilského univerzála Sebastiana Geverta, který odstoupil z duelu ve čtvrtém setu s poraněním nohy.

Volejbalisté ČZU Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Jihočeši vyhráli na příbramské palubovce první i druhý set shodně 25:22, koncovka třetí sady ale patřila domácím a ti po Gevertově zranění využili šanci na zvrat. Hostující univerzál odkulhal za stavu 7:8 a České Budějovice se s jeho ztrátou nedokázaly vyrovnat.

"V Příbrami se nám hraje vždycky těžko. Měli jsme to jednou konečně dobře rozehrané, bohužel jsme neodehráli dobře třetí set a ve čtvrtém se nám zranil Gevert. V tie-breaku jsme bojovali, ale dnes to na vítězství nestačilo," řekl kapitán Filip Habr. Za týden přitom v extralize hostí lídra tabulky Kladno a následně rozehrají Vyzývací pohár s Maccabi Tel Aviv.

Příbramský trenér Martin Kop chválil tým za kolektivní výkon. "Nehráli jsme špatně ani ty první dva sety. Sice jsme vždycky prohrávali, pak jsme je dotáhli a v koncovce nám zase ujeli. Rozdíl byl zpočátku asi v přihrávce, Michálek s Machem nám hodně škodili plachtou. Skvěle zaskočil Jindra Kuchař za Antiho, který byl celý týden nemocný, a stejně dobře se předvedl Mikulenka. Těm patří velká pochvala," řekl.

Kladno, které odehraje zápas 13. kola s ČZU Praha až 16. ledna, vede tabulku o dva body před Karlovarskem. Západočeši si doma snadno poradili s Benátkami nad Jizerou.

Tři body získal také liberecký obhájce titulu v zápase se Zlínem, i díky 19 bodům polského univerzála Patuchy, a vystřídal Jihostroj na třetím místě. Duklu a sedmou Ostravu přitom v tabulce dělí jen čtyři body.

Jako jediné dokázalo vyhrát venku Brno, a to po pětisetové bitvě v Odoleně Vodě. "Byl to náš šestý tie-break v sezoně, udělali jsme méně chyb a byli jsme lepší především v obraně na síti i na servisu, což rozhodlo," řekl kouč brněnských vicemistrů Ondřej Marek.

Uniqa extraliga volejbalistů - 13. kolo:

Ostrava - Ústí nad Labem 3:0 (20, 24, 16) Nejvíce bodů: Janků a Šulista po 17, Kotas, Šoltys a David po 9 - Boehm 11, Nadazdin 8, F. Nesvačil 6.

Příbram - České Budějovice 3:2 (-22, -22, 22, 13, 13) Nejvíce bodů: Böhm 21, Renovica 16, Šestak 13 - R. Mach a Michálek po 15, Gevert 13.

Karlovarsko - Benátky nad Jizerou 3:0 (18, 12, 17) Nejvíce bodů: Treial a M. Kriško po 13, Široký 10 - M. Nesvačil 8, Dittrich a Koláček po 7.

Liberec - Zlín 3:0 (22, 21, 24) Nejvíce bodů: Patucha 19, Staněk 13, Stolc 10 - Kolář 13, Kostoláni a Čechmánek po 10.

Odolena Voda - Brno 2:3 (18, -20, -19, 16, -12) Nejvíce bodů: Hladík 17, Mikula 15, Prešinský 12 - Hrazdira 17, Římal 13, Pražák 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články