Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vedoucí Kladno nedominovalo, v Brně i přesto vyhrálo ve třech setech

Brno – Tradiční pondělní dohrávku volejbalové extraligy opanoval lídr nejvyšší soutěže z Kladna. Na palubovce Brna, úřadujících vicemistrů, triumfoval 3:0 po setech 25:23, 25:23, 25:20 a zvítězil pojedenácté za sebou. Před druhým Karlovarskem, které otočilo nepříznivě vyvíjející se zápas v Příbrami, udržuje náskok čtyř bodů. Celku z moravské metropole patří pátá pozice.

Domácím chyběl z důvodu zranění americký univerzál Goodell a také ruské libero Ščerbatych. Na diagonálním postu zaskakoval blokař Pražák, libero si vyzkoušeli Muroň s Geržou. Přesto měli první i druhý set Brňané lépe rozehraný. Kladno však skóre pokaždé otočilo a zvládlo koncovky.

Po úvodní prohře sezony doma se Zlínem ztratilo během vítězné série pouhé tři sety. "Jsme rádi, taková série je fajn. Úvodní duel jsme hráli špatně, byla to taková ozdravná prohra. Trochu jsme se pak zhádali. Ale tato šňůra je překvapivá i pro mě," řekl po utkání kouč Milan Fortuník.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Kladna prodloužili vítěznou sérii na palubovce Brna

Hru hostí opět dirigoval nizozemský nahrávač Van Haarlem, o hlavní příděl bodů se starali univerzál Křesťan (12) a blokař Zajíček (11). "Dali jsme si hezký vánoční dárek," s úsměvem prohlásil Zajíček, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Brno přitom v úvodní sadě vedlo 17:12. Kladno nicméně šesti body za sebou vývoj otočilo. Ve druhé měli domácí opět náskok, tentokrát 14:11, ale rozhodily je vlastní chyby i výroky sudích.

"Mrzí mě první dva sety. Měli jsme je dobře rozehrané, jenže koncovky jsme nezvládli. Udělali jsme více chyb. Kladno má tým stabilnější, momentálně je na vlně. My se musíme poohlédnout po posilách," uznal kouč Brna Ondřej Marek. Loňský finalista má z dvanácti kol už sedm proher.

Karlovarsko otočilo duel v Příbrami, Liberec nezaváhal v Benátkách

Domácí ovládli první i druhý set, ale pak už duelu kralovali favorizovaní Západočeši. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka vyhráli tie-break 16:14 a v lize zvítězili pošesté za sebou. Od třetí sady přitom místo slovenského reprezentanta Daniela Končala, který si zranil kotník, musel nahrávat dvacetiletý náhradník Jan Štefko.

Na třetí místo se posunul mistrovský Liberec po třísetové výhře v Benátkách nad Jizerou. "Buď jsme hráli nejhorší zápas sezony, nebo byl soupeř tak dobrý, že nás vůbec nepustil do hry," uvedl trenér Benátek Pavel Třešňák.

Odolena Voda zvítězila v hale posledního Ústí nad Labem 3:1, stejným poměrem setů si doma Zlín poradil s ČZU Praha a udržel osmé místo.

Výsledky 11. kola extraligy volejbalistů:

Zlín - ČZU Praha 3:1 (20, 25, -30, 17)
Nejvíce bodů: Kostoláni 23, Kolář 17, Čechmánek 12 - Kuboš a Šulc po 19, Záveský 12.

Benátky nad Jizerou - Liberec 0:3 (-17, -22, -21)
Nejvíce bodů: Moník a M. Nesvačil po 9, Koláček a Němeček po 4 - Správka 14, Patucha 13, Stolc 10.

Ústí nad Labem - Odolena Voda 1:3 (-15, -18, 23, -20)
Nejvíce bodů: Tibitanzl a F. Nesvačil po 10, Nadazdin 9 - Hladík 24, De Souza 20, Morales 12.

Příbram - Karlovarsko 2:3 (24, 21, -21, -17, -14)
Nejvíce bodů: Renovica 24, Poikela 19, Palgut 8 - Hudeček 20, Málek 13, M. Kriško a Mochalski po 12.

Brno - Kladno 0:3 (-23, -23, -20) Nejvíce bodů: Hrazdira a Pražák po 11, Mendoza 7 - Křesťan 12, Zajíček 11, Hýský 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články